uluların ulusu ak sakallı beyaz yüzlü google amcamız bu sefer hata yaptı. büyük ihtimalle çoğunuzun da internette görmüş olabileceği gibi leb yazınca leblebi sonucunu çıkarabilen google bir matematik işlemini çözemedi. Bu durum bir bug mudur nedir artık google a kalmış bir olay ama acı gerçek aşağıda.
[url=http://www.ressim.net][/url]
google de hata yapar
- 1
- 2
enteresan vede gerksiz bir bilgi saolma
1 234 567 891 234 567 - 1 234 567 891 234 566=0
Hatasız kul olmaz pardon internet sitesi olmaz. :)
1 sayı farkla bulmuş cevabı birbirimizi yemeyelim :)
Ben de denedim ve hiçbir hata bulamadım.Buyrun...
Sadece çok çok büyük sayılarda hata yapıyor.Ona da hata denemez.Çünkü her türlü işlemde bu kadar büyük bir sayının yanında bu kadar küçük bir sayı varsa o ihmal edilir...
Sadece çok çok büyük sayılarda hata yapıyor.Ona da hata denemez.Çünkü her türlü işlemde bu kadar büyük bir sayının yanında bu kadar küçük bir sayı varsa o ihmal edilir...
Şakamı Yapıyorsun . (: , Kafadan Hesaplama Yapan Bir İnsan Olsa neyse Diyeceğim , hata hatadır , herşeyin bir açığı vardır tabiiki ama hata değildir diye kabul edilemez , kısacası -1 e pozitif bir sayıdır diyorsun .
ilk resimde yazılan sayı matematiksel olarak anlamsız olduğundan Google hesaplamaya bile gerek görmemiş siz de bunu marifetmiş gibi burada sergiliyorsunuz.
İlginç bir hata hatasız site olmaz :)
Arkadaşım mühendislik okuyorum ve matematik notum B(ortalamam 80) geldi.Bu senin için yeterli geldi mi?
Ayrıca ben Google doğru yapmış demedim.Google'ın bu işlemde yuvarlama(ihmal) yaptığını söyledim.Benim bu konuya eklediğim resimlerde hata yok görüldüğü gibi.Çok büyük sayılarda bu yuvarlamayı(ihmali) yapıyor...
Bana söylediğini adım gibi biliyorum.Çünkü matematikten bahseden tek kişi bendim.Kıvırmaya çalışma şimdi:S
konu nereye gelmiş arkadaşlar biryerde gördüm de paylaşıyım dedim google nin matematiği nasıl gördüğünü yani yuvarlama yapıp yapmadığını bilmiyoruz eğer yuvarlama yapıyorsa sonuç doğru eğer yuvarlama yapmıyorsa yanlıştır ama bu böyledir diyip birbirimize sinir olmayalım lütfen.
- 1
- 2