google dil araçalrı

sami647
05-06-2010, 10:38   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
77 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

arkdaşlar google dil araçlarına giriyorum çeviri yap diyorum.baglantı sıfırlandı diye bi hata geliyor..eskiden böyle deyildi..sorun bilen varmı.

Serkan Karadaş
05-06-2010, 13:17   |  #2  
Serkan Karadaş avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 15
909 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

"Google’a erişimde Türkiye’de dün ciddi sorunlar yaşandı, yavaşlama görüldü, bu durum bilgisayar sistemlerini ağırlaştırdı, zaman zaman arama motorunun birçok servisine ulaşılamadı. İnternet servis sağlayıcı şirketlere ‘internete erişememe’ ve ‘yavaşlık’ şikayetleri yağdı.
Tüm bunların sebebi Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) YouTube yasağıyla ilgili aldığı yeni bir kararı dün uygulaması. Bilindiği gibi Google’ın sahip olduğu YouTube’a Türkiye’den erişim 2 yıldan bu yana (Mayıs 2005) Atatürk’e hakaret gerekçesiyle mahkeme kararıyla engelleniyor. Bu kararın uygulama tarafında da TİB duruyor. 

Teknik sistem değişti
Dünkü sorunların arkasında Google’ın yeni teknik sistemi yatıyor. Daha önce Google, ürünleri arasında bulunan “Google Docs” (doküman), “Google Analytics” (veri-analiz), “Google Translate” (çeviri), “Google Maps” (harita) ve “YouTube”un da aralarında yer aldığı 30’u aşkın hizmete erişimde herbiri için ayrı ayrı IP’ler (erişim adresi) kullanıyordu.
Google’ın bu hizmetlerine ulaşmak için bilgisayara tık’landığında karşı tarafta bu IP’lere gidilerek bağlantı sağlanıyordu.
Google, teknik sisteminde performans artırmak, yükü-riski dağıtmak için tüm IP’leri tek platforma toplayarak bir IP havuzu oluşturdu. Bu havuzun içine de YouTube’un da bulunduğu 30’u aşkın ürünü koydu. 

TİB havuzu fark etti
Yeni sistemde kullanıcılar bu hizmetlere ulaşmak istediğinde her bir ürün için ayrılan IP numarasına değil, havuzun içindeki IP’lerin o anda boş olana giderek erişim sağlamaya başladı.
Hatırlatalım bu teknik düzenleme Türkiye’ye özel değil, global bir uygulama.
Google’ın kullanmaya başladığı havuz sisteminin içinde YouTube’un olduğunu farkeden TİB, erişim yasağını dün itibariyle belirli IP numaralarına değil tüm havuza uyguladı. Bu yüzden YouTube’a getirilen erişim yasağı bir anda tüm havuza yayıldı, Google’ın diğer servislerini etkisi altına aldı." "milliyet"

sami647
05-06-2010, 19:11   |  #3  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
77 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

peki bu ıp adreslerini nasıl ögrencez.mesela ben çeviriye girmek istiyorum bunu ıp adresi yada girme yönetemi nedir.

KaNKaWaReZ
14-06-2010, 18:45   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2010

Şuan İtibaren Google İP Adres Yasakları Kalkmıştır.