Google Glass sizi kıyafetinizden tanıyacak!

CHIP Online
16-03-2013, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google'ın gelecekten fırlayan gözlükleri sizi yüzünüzden değil, bakın nerenizden tanıyacak!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/goo ... aniyacak_39131.html

Resimlerle: Google Maps'deki 10 etkileyici "ekin çemberi"

Google Glass için geliştirilen ilk üçüncü parti uygulama, insanları kıyafetlerine göre tanıyabiliyor.


Duke University araştırmacıları tarafından geliştirilen, Google'ın da fon desteğini arkasına alan uygulama (PDF), insanları kıyafetlerine, ayakkabılarına, takılarına ve gözlüklerine göre tanıyabiliyor. Uygulamanın programcıları, Google Glass ile arkadaşlarınıza baktığınızda her birinin ismini görebileceğinizi söylüyor.


Programcılar, isimlerin görünmesini istemeyenlerin sadece Tweet mesajlarını paylaşabileceklerini söylüyor. Geliştiriciler, "havaalanındaki insanlar, 'taksiyi paylaşacak biri aranıyor' Tweet'ini paylaşabilirler" örneğini veriyor.


Uygulama, o an telefonlarını kullanan kullanıcıların birkaç fotoğrafını çekiyor ve bu fotoğrafları "spatiogram" adında bir dosyada saklıyor, kullanıcının "parmak izi" yakındaki akıllı ceplere yayınlanıyor. Kullanıcı, Google Glass sahibinin görüş alanına girdiğinde ekranda onu tanıtan bir ok ve bilgi görünüyor.


PivotHead kameralarıyla ve Samsung Galaxy cepleriyle yapılan testte Google Glass'ın insanların yüzde 93'ünü tanıdığını söylüyor (ön taraftan). Arkası dönük ve diğer açılardaki insanları tanıma biraz daha yavaş olsa da, başarısı yüzde 96 ile oldukça yüksek.


Programın yüz yerine kıyafetleri kullanmasının nedeni ise gizlilik. Örneğin şapkanızı değiştirmek, sizi yeniden isimsiz hale getiriyor.

Tüm Konu: Google Glass sizi kıyafetinizden tanıyacak!

Resimlerle: Google Maps'deki 10 etkileyici "ekin çemberi"

Kaynak: www.chip.com.tr