Google'ın Winrar reklamında casus sorunu

CHIP Online
17-12-2008, 11:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Son zamanlarda Google'da Winrar yazıp arama yaptıysanız başınız dertte olabilir. Neden mi?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Goog ... s-sorunu_10065.html

Resimlerle: Google'ın Street View gafları

Google, gelirlerinin en büyük kısmını internet üzerinden yayınladığı reklamlardan elde ettiği komisyonlar sayesinde kazanıyor. Google'ın yıllardır titiz bir çalışmayla oluşturmuş olduğu güvenilirliği ise art niyetli kişiler tarafından bir fırsat olarak görülüp değerlendirilmeye başlamış durumda.

Eğer siz de son zamanlarda Google üzerinde Winrar yazıp arama yaptıysanız karşınıza "casus yazılım içermeyen bir Winrar" sürümünün reklamı çıkmış olabilir. Eğer siz de pek çok kullanıcı gibi bu reklama güvenip bağlantıya tıklayarak siteye gittiyseniz ve programı indirdiyseniz, bilgisayarınızın host dosyası üzerinde değişiklik yapan bir casus programın sisteminize bulaşmış olma ihtimali var.

Bu talihsiz durum ortaya çıktığından beri pek çok kişinin aklına bu yasa dışı yazılımın reklamını yayınlayan Google mı, yoksa reklama güvenip dosyayı indiren kullanıcıların mı durumdan sorumlu olduğu sorusu geliyor. Google bu konuda ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti ama görünüşe göre ellerinden gelen, binlerce kullanıcının sistemini korumak için yeterli olamamış.

Tüm konu: Google'ın Winrar reklamında casus sorunu

Resimlerle: Google'ın Street View gafları

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce bu durumun sorumlusu Google mı yoksa kullanıcılar mı?

Fattur
17-12-2008, 17:22   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Bence google.Böyle bir reklama izin vermemeliydi.Ama reklamı verirlerken adamlar temiz bir site üzerinden vermiş olabilirler.Ama genede bence suçlu google.

frozen
17-12-2008, 21:22   |  #3  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Tabiki google. En güzel sitelerime adsense vermeyip, adwords de eklediğim kelimelere karşı çıkan google ın böyle hata yapması tamamen onun suçudur. Her firmaya gelişi güzel saldırıyorlar, iş google a gelince, "bari google açlığıda önlesin" diye saçma sapan bir yorum yapıyorlar.

3. dünya ülkelerinin bütçesinden fazla para kazanıyorsun, böyle şeyleri önlemeye mecbursun.