Google Internet Explorer'ı 10 kat hızlandırdı

CHIP Online
26-09-2009, 11:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Google Internet Explorer'ı 10 kat hızlandırdı ama MS, tarayıcısına müdahale edilmesine çok kızdı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/goog ... landirdi_15456.html

Resimlerle: Yeni Chrome mercek altında...

Google'ın IE için geliştirdiği Google Frame eklentisini daha önce Internet Explorer'ın içine Google kaçtı haberinde duyurmuştuk. Şimdi mesele iyice kızışıyor. Bir yanda hız testleri, diğer yanda Microsoft ve Google'ın açıklamaları... Bu konuda merak ettiğiniz her şey bu haberimizde!

Microsoft Internet Explorer 8'i 10 kata kadar hızlandırabilirsiniz! Computerworld'ün testine göre Google'ın yeni Chrome Frame eklentisi sayesinde IE 8 tam 9.6 kat daha hızlandı.

SunSpider JavaScript testinin sonucunda ortaya çıkan fark gerçekten de çok büyük. Chrome Frame eklentisi, IE'nin Chrome'da bulunan WebKit motorunu ve V8 JavaScript motorunu kullanmasını sağlıyor. Ancak bu eklentinin tek getirisi daha hızlı sörf değil. HTML 5 desteği sayesinde IE'nin ufku da genişliyor. Bu da gelişmiş internet uygulamalarını açma imkanı sağlıyor.

Microsoft ve Google'ın rakip olduğunu bilmeyen yok. Peki Google kendi Chrome internet tarayıcısının hızını ve gücünü neden Internet Explorer'a katan bir eklenti hazırladı? Sebebi basit, Google internette e-postayı kökten değiştirecek Google Wave projesinin IE 8'de düzgün çalışmasını istiyor. Microsoft Internet Explorer yakın zamana kadar HTML 5 standartlarına geçişte ayağını sürüyordu. Halen de HTML 5 konusunda çok geride. Google kullanıcılara Firefox, Safari, Opera veya Google Chrome'a geçmelerini tavsiye ediyor. Ancak Internet Explorer 8 kullanmayı bırakmak istemeyenlerin de Google Wave'i kullanabilmesini istiyor. İşte bu eklenti, bunu mümkün kılıyor.

Haberin devamında: Google Chrome Frame ve Google Wave

Tüm konu: Google Internet Explorer'ı 10 kat hızlandırdı

İzleyin: IE8: Tarayıcı performans testi

Resimlerle: Yeni Chrome mercek altında...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: IE mi? Chrome mu? IEChrome Frame mi?

_hEro
26-09-2009, 11:54   |  #2  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,428 mesaj

Hmm, sizin yapacağınız yok bari ben yapayım demiş adamlar:p 
Ama bence yanlış yapmışlar.Kendi ürününü daha geliştirip reklamını iyi yapsa daha mantıklı olabilirdi.Firefox safariye vs vs...Bunlardan birisine geçin demesi ne kadar mantıklı?

Ahmet Ertuğrul
26-09-2009, 12:44   |  #3  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Bu IE Chrome Frame, internet gezginlerinin ne olduğunu bilmediği için yeni bir gezgin deneyemeyenler için yapılmış. Bu tür kullanıcılar genelde gördükleri reklamlara da çok fazla tıklama eğiliminde olduğu için Google'ın yöntemi akıllıca ama IE8'i diğer gezginlerden beğendiği için kullananları ve Microsoft'u kızdırır. Zaten kızdırması lazım. Microsoft Google'a dava açarsa şaşırmam. Gerçi orası da yasal olarak mümkün mü bilmiyorum. Yani ne ile suçlayacak ki Google'ı? Sonuçta zorla ya da kullancıdan habersiz yapılan bir şey yok.

CHIP Online
...Google Wave HTML 5 standartlarından yararlanıyor ve düzgün çalışmak için çok iyi bir JavaScript ve DOM (Document Object Model) performansına ihtiyaç duyuyor. Google Chrome bu uygulamanın istenilen hızda çalışması için büyük önem taşıyor. Aslında IE dışındaki diğer tarayıcılar da düzgün bir biçimde çalıştırabiliyor. Microsoft HTML 5 yerine kendi Flash alternatifi Silverlight üzerinde yoğunlaşıyor.
Yoğunlaşıyor da ne oluyor. Bana kalırsa IE 8 standartlara uymakta geç kaldı. 8. sürüm çıktı hala yok şunu desteklemiyor, yok bunu desteklemiyor. Daha flash alternatiflerini bile adam edemediler. Bence bu sorun Windows 8'in geliştirilmesinden daha önemli bir konu. Daha yeni 7 çıktı, şimdiden 8 haberleri çıkıyor. Windows 7'yi, hele ki Türkiye'de, o kadar parayı verip 3 sene sonra kim 8'i alır? Vista'yı kullananlar bile 7'ye geçmekte teredütte.

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 26 Eylül 2009 12:57
posicor
26-09-2009, 20:20   |  #4  
Yıllanmış Üye
358 mesaj

Firefox IE Chrome :)

IE Tab halihazırda yüklü (inatçı IE6'cı web masterlar için) bir de Chrome Tab olursa yemede yanında yat firefox'un :)

Kırık Çocuk
26-09-2009, 22:11   |  #5  
Yıllanmış Üye
473 mesaj

Adam bütün kullanıcılara ulaşmayı hedeflediği için IE'yi de geliştirmiş. Chrome yetmedi Google'a. Bakalım deneyeceğiz ve göreceğiz. Bence güvenlik açıklarına sebep olması zayıf bir ihtimal.

ahmetkürkçü
26-09-2009, 22:48   |  #6  
ahmetkürkçü avatarı
Yıllanmış Üye
809 mesaj

ben denedim hiç hızlanmadı ayrıca tablarda sürekli çökme oluyodu devre dışı bıraktım..

Fattur
26-09-2009, 23:57   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

IE
Ayrıca google a dava açmak lazım....

Qromodynmc
27-09-2009, 19:58   |  #8  
Qromodynmc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 126
4,184 mesaj
Alıntı: turkmaxi  
IE 8 bi kere beta ve çok dandik olmuşb en 8 sildim 7 yükledim.Sebebide sekmelerde sorun çıkarıyor sayfaları açmıyor bir sürü sorunlarla dolu IE8 i bi adam etsinler sonra hızlandırı
ie8in sounsuz versiyonu çıkalı aylar oldu,sen beta kullanmışın ondan sorun çıkmış,halbuki ben 2 betasınıda kullanmıştım sorun yoktu ama..

hsngrms
23-11-2009, 00:02   |  #9  
Yıllanmış Üye
401 mesaj

Tabikide IE ama körü körüne IE değil, firefox opera chrome safari maxthon wyzo denediklerimden bazıları...