"Google polise bilgi sızdırdı" iddiası

CHIP Online
20-05-2008, 15:19   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google'ın, aranan bir kişinin bulunması için polise bilgi sızdırdığı iddia edildi.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Goog ... i-iddiasi_6985.html

Google'ın ve diğer büyük sitelerin kullanıcı bilgilerini elinde bulundurması konusunda yapılan tartışmalar hız kesmeden devam ederken, Hindistan'da yaşanan bir olay gözlerin tekrar arama motoru devine çevrilmesine yol açtı. Hindistan polisinin, dün yakalanan Rahul Krishnakumar Vaid isimli IT çalışanının tutuklanması için Google'dan bilgi aldığı iddia ediliyor.

Rahul Krishnakumar Vaid'in suçu, Orkut üzerinde Hindistan'ın önemli bir politikacısı hakkında kötü sözler sarfetmek... Vaid'in başını derde sokan ise, Orkut üzerinde açılan "I hate Sonia Gandhi" (Sonia Gandhi'den nefret ediyorum) grubu.

Vaid, yapılan sorgunun ardından serbest bırakılmış olsa da, Google'ın IP adresini polise vererek olayda rol alması internet kullanıcılarının tepkisini çekmek için yeterli oldu. Google tarafından yapılan açıklamada ise, hükümetten gelen bir talep olduğunda buna karşı çıkmalarının, özellikle Çin ve Hindistan gibi büyüyen pazarlarda mümkün olmadığı yönünde.

Bir de küçük not: Bu olayın hemen ardından, Orkut üzerindeki "I hate Sonia Gandhi" grubunun kapatıldığı açıklandı. Neden ise, grubun Orkut tarafından belirlenen grup standartlarına uygun olmaması...

Tüm konu: "Google polise bilgi sızdırdı" iddiası

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Büyük sitelerin hakkınızda bilgi toplaması sizi rahatsız ediyor mu?

crixallis31
20-05-2008, 15:49   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
596 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

Tabiki rahatısız ediyor genel anlamda güvendeyiz şimdilik bir zararı olmadı ama yarın öbür gün bu sitelerdeki bilinmeyen bir açığı keşfeden bir hacker'in bunu kötüye kullanmayacağını kimse garanti edemez.Ne de olsa hiç bir sistem güvenli değilidr sonuç olrak yada bunun gibi bir sürü seneryo üretilebilir çok küçük bir ihtimal olup bize zararı dokunmasada bu tür açıkların bu güne kadar bundan sonra olmayacağın kimse garanti edemez:(

Omer KARADENIZ
20-05-2008, 15:59   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
113 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

Merhaba
Bazı hukuki haklarımız olması lazım bu konuda araştırırsak bulabiliriz.
Herkes moda diye facebooka atladı gördük. Istemediğin kadar suclu yakalanır oradan.

Tuti Urmeylander
20-05-2008, 18:07   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
469 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

Elbette ki rahatsız ediyor.Ancak saf olmanın da gereği yok.Biraz düşününce güçlü bir devletin polsinin  ya da bir istihbarat biriminin gerekli enstrümanları kullanarak bu bilgileri alması her zaman mümkündür.Buna ne Google ne de benzerleri karşı koyabilir.Zaten hiç bir işini bilen suçlu da enayi gibi gerçek kişisel bilgilerini böyle yerlere iletmez.İnternet tabir yerinde ise, bazı bakımlardan vahşi bir orman gibi.Kendinizi koruyamazsanız av olmanız kaçınılmaz.