Google rakibi umudunu Facebook'a bağladı

CHIP Online
24-07-2009, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google'a meydan okuyarak yola çıksa da balonu çabuk sönen Cuil, şimdi umudunu Facebook'a bağladı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/goog ... -bagladi_14164.html

Resimlerle: Google'a alternatif özel arama motorları

Geçen yıl Google'a meydan okuyan ama daha sonra ortadan kaybolan Cuil geri geldi. Başarısızlığının sebepleri arasında yavaş olması ve sonuçlarla alakalı çok az sayfa bulması vardı. İddialı çıkıp da böyle sonuçlar verdiği için çok eleştirilmişti. O günden bugüne arama sonuçlarına zaman çizelgeleri ve haritalar ekleyerek kendini farklılaştırmaya çalıştı.

Cuil, şimdi Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlardan elde edeceği arama sonuçlarını da kullanıcılara sunmak istiyor. Cuil'in finans ve iş geliştirmeden sorumlu başkan yardımcısı Seval Öz Özseven bunun daha önce hiç yapılmadığını söylüyor. Piyasadaki güçlü rakiplere karşı kendini farklılaştırma stratejisini böylece takip etmeye devam ediyor.

Şu an sosyal ağlarda, sitelerin kendi iç arama motorları çalışıyor. Cuil bunu çok daha iyi ve kullanıcı girişine gerek kalmadan yapmayı amaçlıyor. Bu stratejinin arkasında da hem öne çıkmak, hem de sosyal ağlardaki reklam pastasından faydalanmak var gibi görünüyor. Özellikle taze haberler Twitter gibi ağlarda yayınlandığı için, Cuil'in bilgiye daha hızlı ulaşmakta önemli bir araç haline geleceği belirtiliyor.

Cuil bu özelliğe Ağustos ayında kavuşacak. Sonrasında piyasa payının yüzde 65'ini elinde tutan dev Google'a ve yeni rakibi Bing'e, yaşlı kurt Yahoo'ya kafa tutabilecek mi göreceğiz.


Tüm konu: Google rakibi umudunu Facebook'a bağladı

İzleyin: Microsoft'un yeni arama motoru

Resimlerle: Google'a alternatif özel arama motorları

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Cuil'i hiç denediniz mi?

ParanoiD
24-07-2009, 13:38   |  #2  
ParanoiD avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,900 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Hayır denemedim.Ama denemeyide düşünmüyorum.Biraz ön yargı var ama google ve bing varken daha iyi sonuçlar verecegine inanmıyorum..

uGuR.uK
24-07-2009, 15:30   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

denedim ama pekte tutmamıştım.

Thrystan
24-07-2009, 15:54   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
155 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Arama sonucundan çok arama motoru çıkmaya başladı. Ayıp denen birşey var. Herkes piyasa olma derdinde.
 
Resmi açıklama : Bende "Leblebi"  diye bir arama motoru çıkarcam.
Özellikleri
1. Leb demeden Leblebiyi anlıyor.
2.Bildiklerini kendi saklıyor. Karizmatik takılıyor yani :D
3.Hesap makinesinde ismi yazılabilen tek arama motoru başka varsa bile söylemeyin :D (1837837)

AdminAbi
26-07-2009, 15:14   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
156 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

Cuil isim olarak zaten insanların hoşuna gitmeyen bir kelime olduğu için ne kadar iyi olsada popüler olamayacaktır ki zaten arama konusunda iyi değiller. Ayrıca piyasaya çıkan her arama motoru google dan daha iyiyiz açıklaması yaptıkları halde hep çok kötü oluyorlar. Yalan reklama tüketici kızar ve ilerde bu siteler çok iyi olsa bile bir daha girmezler. Stratejileri ilgi çekmek ama ileriye dönük düşünmeden hareket ettikleri için ne yazık ki hepsi de kaybetti. Zaten bu cuil in bu fikri yeni birşey değil ayrıca microsoft un cok az da olsa küçük bir hissesi var facebook ta koca microsoft düşünemedi de  dün ki firmamı düşünmüş sadece bunu yani ? Bence hiç boşuna uğraşmasınlar arama işinde microsof yahoo ve google kalacak gerisi silincek ama ne yazık ki google a rakip olamıyorlar bu büyüklerde... Sonuçlar da çok kötüler hala...