Google Türkiye gururla sunar: SearchWiki

CHIP Online
09-05-2009, 14:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google Türkiye arama sonuçlarına farklı bir boyut katan SearchWiki özelliğini nihayet hizmete sundu

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Goog ... archWiki_12638.html

Resimlerle: Google ve hizmetlerine 10 alternatif

Bundan yaklaşık 6 ay önce, Google'ın arama sonuçlarını kişselleştirmenizi sağlayan yeniliği SearchWiki'den bahsetmiştik. Ve işte bu yenilik, nihayet Google Türkiye sayfalarında da yüzünü göstermeye başladı.

Google Türkiye'den yapılan yazılı açıklamada, arama motorunun, kullanıcıların kendi arama sonuçlarını düzenleyebilecekleri ve bu sonuçları diğer kişiler ile paylaşabilecekleri "SearchWiki" uygulamasını başlattığı bildirildi.

Kullanıcıların, SearchWiki ile diğer arama yapanların uyarlamalarını görebilecekleri, kendi kişiselleştirilmiş sonuçlarını arkadaşları ile paylaşabilecekleri belirtilen açıklamada, Google'ın tasarladığı yeni özellik ile internet kullanıcılarının yaptıkları arama sonuçları üzerindeki kontrolün artacağı vurgulandı.

Açıklamada, internet kullanıcıları arama sonuçlarının altında listelenen bir sitenin daha önemli olduğunu düşünüyor ise bu yeni uygulama ile istediği sonucu yukarıya taşıyabilecekleri, ilgilenmediğini silebilecekleri ve diğer sonuçlar hakkında yorum yapma imkanına sahip olacakları ifade edilerek, şöyle denildi: "Kullanıcılar Google hesabı ile girişlerinde, aynı aramaları yaptıklarında daha önceden gerçekleştirdikleri değişiklikleri görebilecekler. SearchWiki kullanarak yaptıkları sıralama değişiklikleri sadece o kullanıcının gerçekleştirdiği arama sonuçlarını etkileyecektir. Ayrıca diğer kullanıcıların yorumlarını takip ederek, diğer arama sonuçlarındaki düzenlemeleri ve yorumları oluşturulan sayfadan görebilecekler."

Tüm konu: Google Türkiye gururla sunar: SearchWiki

İzleyin: Google SearchWiki

Resimlerle: Google ve hizmetlerine 10 alternatif

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: SearchWiki özelliği işinize yarar mı?

tolter
09-05-2009, 14:56   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,603 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

ewet harika