Google'ın ip adreslerinin yasaklanması bizi mağdur ediyor, translate kullanacağım kullanamıyorum. Araştırdım, çözüm yolunu buldum ve paylaşmak istedim.
1 Önce DNS adreslerini 8.8.8.8 ve 8.8.8.4 yapmak yani Google DNS kullanmak gerekiyor.
2 Sonra Başlat, Run, Cmd, ping.google.com yazın ve enterlayın
3 Ekrana gelen IP'leri not alın
4 Windows altında system32 klasörü altında drivers'ın altında etc klasörüne girin
5 Hosts dosyasını sağ tıklayıp not defteri ile açın
6 XX.XXX.XX.XXX www.youtube.com
sonraki işte böyle altına yazın ama http olmasın adreste sakın
Sonra voila! Açılıyor her şey, youtube da translate de!
Şeklinde ip adreslerini yazın, nette örnek olarak bunlar verilmiş, ben cmd ekranında pingde çıkan ipleri kullandım ama belki işe yarıyordur diye örneği de vereyim
74.125.43.103 youtube.com
74.125.43.103 www.youtube.com
74.125.43.103 docs.google.com
Kolay gelsin, birileri bu konu altına ekran görüntüleriyle anlatım yaparsa çok yararlı olur diye düşünüyorum, ben başlattım siz devam ettirin :D
Google yasağının çözümü ne? İşte çözüm!
- 1
- 2
çok uzun yol, ben sadece DNS ile hallettim... hemde dünyanın en güvenli DNS' lerinden kullanıyorum...
ayrıca internet de jet hızında... sizlere de yazmak isterdim ama bunlar çok özel DNS adresleri, bunun için üzgünüm...
ama eğer internette araştırırsanız, sizlerde güvenli ve halka açık DNS ler bulabilirsiniz...
saygılarımla...
ve ilaveten kullanıcıya dns seçme hakkı vermek için her servis için bir satır açmak
ping google.com yazmaya gerek yok.Şu an sadece 74 ile başlayan ip'ler cevap veriyor.
ben değişikllik yaptıkdan sonra dosyaayı kaydedemiyorum yardımcı olur musunz.
dosyayı masaüstüne kopyala değiştir.Götür aynı klasöre yapıştır.Yine olmuyorsa windows kullanıcısı admin yetkilerine sahip değildir.
bben hepsini yaptım ama olmadı :D
Birde bunu dene olmpya.
Denetim masası > Ağ ve İnternet > Ağ ve Paylaşım Merkezi > Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirinBuraya geldikten sonra aktif olan Yerel Ağ Bağlantımıza sağ tıklayıp Özellikler diyoruz, karşımıza çıkan aşağıdaki görüntüden Internet Protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4) başlığına gelip bir kez daha Özellikler diyoruz,
Karşımıza açılacak pencerede Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan kutucuğunu işaretleyip, üste ve alta sırasıyla aşağıdaki dizilimleri giriyoruz:
193.140.100.210
193.140.100.215Bunun ardından Tamam deyip çıkalım ve tarayıcımızı kapatıp yeniden başlatalım.
Evet hepsi bu kadar işte.
ben değişikllik yaptıkdan sonra dosyaayı kaydedemiyorum yardımcı olur musunz.1-dosyaya sağ tıkla özellikler de
2-açılan pencerede güvenlik sekmesini aç
3-açılan sekmede düzenle de
4-açılan pencerede ekle de
5-açılan pencerede seçilecek nesne adlarını girin yazısının altındaki boşluğa kullanıcı adını yaz
yazdıktan sonra sağda adları denetle butonu aktif hale gelecek tıkla ve ardından tamam de
6-4. adımdaki pencereye geri döneceksin şimdi üstteki kutunun içinde kullanıcı adın görünüyor onu seçiili bıraktıktan sonra alttan tam denetim i tikle ve tamam de çıkan uyarı penceresine onay ver.
7-Bu kadar
çok uzun yol, ben sadece DNS ile hallettim... hemde dünyanın en güvenli DNS' lerinden kullanıyorum...edip yorum yapmak için yorum yapma.Yardımcı olacaksan ol.Olmayacaksan parmaklarını yorma.Dünyanın en güvenli DNSlerinden kullanıyormuş.İnsan sallar da bu kadar sallamaz...<
ayrıca internet de jet hızında... sizlere de yazmak isterdim ama bunlar çok özel DNS adresleri, bunun için üzgünüm...
ama eğer internette araştırırsanız, sizlerde güvenli ve halka açık DNS ler bulabilirsiniz...
saygılarımla...
Comodo Dns valla sorunsuz giriyor ve gayet hızlı.
156.154.70.22
156.154.71.22
Mozilladan Araçlar sekmesinden seçenekler> gelişmiş> ağ a girin ayarlara gelin daha sonra vekil sunucu kısmına http://go.navige.com yazın işte bukadar istediğiniz her yere girin
yazdığım linkteki yere tıklayıp uygulatın işte bu kadar
şunu söylemek isterim belki bilmeyenler olabilir.
ark lar google ülkemizde ysaklanmadı olan şu ;
youtube ve google aynı şirketinmiş ve ortak ip ler üzerinden işlem göreceklerinden youtube de yasaklı oldugu için google da bundan etkilenecek.bu şirket e türkiye yetkilileri tarafından bildirildi ve çözüm bulunacak sanırım.ama bu bizler için problem olmamalı.
ben 1 programla bütün yasaklı ve girlmeyen sitelere giriyorum...tek yapacağınız bu programı indirip , 1 buton tıklamayla dns iniz değişcek ve başka ülkeden bağlanıyor gibi bağlanacaksınız. ve ayrıca yine bir tıklamayla isterseniz türk telekom ayarlarına döneceksiniz.çok memnun kalacaksınız eminim...
http://www.gezginler.net/modules ... -programi&lid=11426
adıma tşk et yeter ;)
ben hiçbir değişiklik yapmadım uzun süredir open dns kullanıyorum hala youtube a girebiliyorum
http://www.dnsadvantage.com/switch/computer.html
156.154.70.1
156.154.71.1
İlk YouTube yasağından beri kullandığım çok kaliteli bir DNS Server birde bunu kullanmanızı tavsiye ederim.
Saygılar.
çok uzun yol, ben sadece DNS ile hallettim... hemde dünyanın en güvenli DNS' lerinden kullanıyorum...Sanırım dünyanın en güvenli DNS adresleri diye abartılan DNS'ler Symantec DNS sunucuları: Ben açıklıyorum:)))
saygılarımla...198.153.192.1
198.153.194.1artık çok özel değildir umarım..
öte yandan @edipciftci arkadaşım "bakın bende var ama vermem" tavrını en son 3-4 yaşlarındaki yaramaz komşu çocuklarında görmüştük. buraya hiç yakışmıyor.
Sanırım dünyanın en güvenli DNS adresleri diye abartılan DNS'ler Symantec DNS sunucuları: Ben açıklıyorum:)))bende var ama vermem :)198.153.192.1
198.153.194.1artık çok özel değildir umarım..
öte yandan @edipciftci arkadaşım "bakın bende var ama vermem" tavrını en son 3-4 yaşlarındaki yaramaz komşu çocuklarında görmüştük. buraya hiç yakışmıyor.
Buraya göz atmanızı tavsiye ederim:
http://trksh.org/bazi-google-servisleri-ve-erisim-sorunu.html
bir sürü dns var burda hangisini tavsiye edersiniz hostla felan uğraşamam opendns deyim şu an youtube önbellek çok yavaş doluyor
özel abisi benimki en güvenlisi en iyisi.ama vermemki banane ya niye verim benim bana özel kıymetlimisss :D:D
edipfanclub saygılar!!!
Mozilladan Araçlar sekmesinden seçenekler> gelişmiş> ağ a girin ayarlara gelin daha sonra vekil sunucu kısmına http://go.navige.com yazın işte bukadar istediğiniz her yere
Bu yöntemin güvenli olduğu tartışmalı olsa da youtube ve diğer yasaklı siteler için kesinlikle işe yarıyor. Fakat google earth yine yok.
- 1
- 2