Gördüğüm en garip donanım arızası

Süleyman Avcı
02-12-2017, 03:18   |  #1  
Süleyman Avcı avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Arkadaşlar öncelikle merhaba uzun zamandır ekran kartının azizliğine uğramış durumdayım 
Nvdıa GeForce GTX460 ve Nvdıa GeForce GT 630 ekran kartları mevcut ve öncelikli olarak GTX460  ı sisteme taktığımda  kaliteli bir video yahut performans gerektirecek herhangi bir durumda resimde gördüğünüz hatayı alıyorum  yabancı forumları alt üst ettim  bu sorun benim kartımdandır dedim GT630 getirdim taktım illet kart aynı sorunu verdi ama daha çabuk mesela GTX460 ile saatlerce masaüstünde yeni klasör oluşturabilirim lakin  GT630 da ise masaüstünden bir video açtığım anda bu sorun ile karşılaşıyorum ve bu sorunu görmüyorum ekran gidiyor siyah ekran ama ses gayet devam ediyor bir video esnasında gitti ise videonun sesini duymaya devam ediyorum aradada bir windows 7 hata sesi alıyorum merak edip otomatik ss alan bir program indirdim bunu alabildim sistem özelliklerimi aşşağı yazacağım.. ekran kartı driverını yüklemediğim takdirde sıkıntı yok kapanma siyah ekran falan olmuyor

1-psu sorunu değil farklı psu denendi

2-driver sürümleri denendi tek tek eski sürümler yüklenip temiz yükleme gerçekleştirildi

3-onboard takıldığında gayet düzgün çalışıyor

https://i.hizliresim.com/LOzW3Z.jpg

4 GB Ram 

400W PSU

İ3 540

DEXTER 26
02-12-2017, 12:59   |  #2  
DEXTER 26 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 26
1,018 mesaj

Merhaba eğer belittiğiniz parçalarda sorun yoksa eski bir driver kurun mevcut olanı kaldırın pc yeniden başlatıp eski driver kurunuz

Süleyman Avcı
02-12-2017, 13:56   |  #3  
OP Taze Üye
3 mesaj

Merhaba, dediğiniz gibi yaptım birçok sürüm denedim eski driver sürümlerinin birçoğunda bilgisayar ekranı gittiğinde sesde donuyor ve bilgisayarı tekrar başlatınca bluescreen arızası veriyordiğini windows bildiriyor son sürümde ve son sürümün birkaç önceki sürümlerinde bluescreen yok

Son Düzenleme: Süleyman Avcı ~ 02 Aralık 2017 13:58
excel_mustafa
03-12-2017, 00:25   |  #4  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 553
4,480 mesaj

o zaman kalan son çare biosu fabrika ayarına döndürme ve güncellemeyi deneyeceksin.

ayrıca:

-kullandığın windows sisteme ve driverlara uyumlumu (32-64bit)

-farklı işletim sistemeleri ile denedinmi

-tüm anakart driverları tammı (özellikle çipset)

Son Düzenleme: excel_mustafa ~ 03 Aralık 2017 00:27
excel_mustafa bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
Süleyman Avcı
20-12-2017, 02:06   |  #5  
OP Taze Üye
3 mesaj

Merhaba, çok geç cevap verdim özür dilerim.

dostum dediğin herşeyi denedim sadece bios güncellemedim güncellemeyi bilmediğim için  arkadaşım yeni bir bilgisayar toplamıştı benim bios güncel dedi denedi ve aynı sorun ile karşılaştı... elimden birşey gelmiyor onboard ile devam ediyorum can sıkıcı olmaya başladı yeni kart almaya bütçe de ayıramıyorum bir çözüm üretmem gerekiyor ve çağresizim başka bi çözüm yolu olmalı