Görev çubuğunda simgeler, ses, ie yok

Notorius
29-12-2011, 20:08   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj

Bugün pc'mi açtığımda ses'inin (hem saatin yanındaki ses ikonu, hem sesin kendisi) kayıp olduğunu gördüm; arkasından da w. media player'in açılmadığını, internet explorer'in açılmadığını; mouse'ın sağ tıklamasında biraz önce kesmiş olduğum dosyayı yapıştıramadığımı-seçenek yok çünkü; ctrl+v'de bir işe yaramıyor- ve ne kadar program açarsam açayım; bunların görev çubuğunda görünmediğini fark ettim. Birkaç gün önce AppCleaner adlı uygulamayı kullanmıştım; ondan kaynaklanabileceğini düşünerek programı açıp işlem yapmadan evvel kaydettiği geri yükleme noktasına dönmek istedim; ancak o program da cevap vermiyor. Sistem geri yükleme'de de evvelce kaydedilmiş bulunan hiç bir geri yükleme noktası yok-düzenli olarak alıyordu; birkaç kere geri yükleme yapmak zorunda kaldım çünkü-...Sistemimde ttnet'in abonelerine bedava verdiği mcaffe internet security var, o da pc'yi taratmak istediğimde tepki vermedi. 
Görev çubuğuyla ilgili araştıma yaptığımda amvo virüsü yüzünden olabileceğini öğrendim; ama komut istemcisiyle sys32'de herhangi bir amvo dosyası bulamadım...
Bu neden olabilir; ve ne yapabilirim? Bilgisi olan var mıdır?

Sistem:
Win XP Pro SP3 32Bit
P4 2,40GHz
1 GB Ram
256MB Radeon 9250
Creative Sound Blaster 5.1 (driverları kontrol ettim; düzgün çalışıyor diyor sistem)

Ayrıca görev yöneticisi/işlemler sekmesinde kullanıcı adı bölümü sistem boşta işlemi dışında boşalmış; yani Administrator veya System gibi bir ifade yok, nasıl olur?
Ekran görüntüsü eklemeyi de yemedi; imageshack'a yükledim:

Son Düzenleme: Notorius ~ 29 Aralık 2011 20:39
Notorius
03-01-2012, 22:23   |  #2  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj

Anlaşılan konu hakkında kimsenin bir fikri yok. Online scanner'da taratayım dedim pc'yi; kullanıcı sözleşmeleri boş göründüğünden ya da lazım gelen birtakım dosyaların ya bozuk, ya da başka uygulamalar tarafından kullanıldığını söylemesinden işleme devam edemiyorum. Windows offline defender'i usb'ye kurup ağ destekli güvenli kipte tarattırdım zar zor; bir şey bulamadı. HijackThis onaylanamıyor; Spybot sadece çerez bulup kaldırıyor; İobit malware fighter da bir şey bulamıyor, Avira hata veriyor...
Format atacağım en sonunda; ama neden kaynaklandığı konusunda hala çok merak içerisindeyim...