Bugün pc'mi açtığımda ses'inin (hem saatin yanındaki ses ikonu, hem sesin kendisi) kayıp olduğunu gördüm; arkasından da w. media player'in açılmadığını, internet explorer'in açılmadığını; mouse'ın sağ tıklamasında biraz önce kesmiş olduğum dosyayı yapıştıramadığımı-seçenek yok çünkü; ctrl+v'de bir işe yaramıyor- ve ne kadar program açarsam açayım; bunların görev çubuğunda görünmediğini fark ettim. Birkaç gün önce AppCleaner adlı uygulamayı kullanmıştım; ondan kaynaklanabileceğini düşünerek programı açıp işlem yapmadan evvel kaydettiği geri yükleme noktasına dönmek istedim; ancak o program da cevap vermiyor. Sistem geri yükleme'de de evvelce kaydedilmiş bulunan hiç bir geri yükleme noktası yok-düzenli olarak alıyordu; birkaç kere geri yükleme yapmak zorunda kaldım çünkü-...Sistemimde ttnet'in abonelerine bedava verdiği mcaffe internet security var, o da pc'yi taratmak istediğimde tepki vermedi.
Görev çubuğuyla ilgili araştıma yaptığımda amvo virüsü yüzünden olabileceğini öğrendim; ama komut istemcisiyle sys32'de herhangi bir amvo dosyası bulamadım...
Bu neden olabilir; ve ne yapabilirim? Bilgisi olan var mıdır?
Sistem:
Win XP Pro SP3 32Bit
P4 2,40GHz
1 GB Ram
256MB Radeon 9250
Creative Sound Blaster 5.1 (driverları kontrol ettim; düzgün çalışıyor diyor sistem)
Ayrıca görev yöneticisi/işlemler sekmesinde kullanıcı adı bölümü sistem boşta işlemi dışında boşalmış; yani Administrator veya System gibi bir ifade yok, nasıl olur?
Ekran görüntüsü eklemeyi de yemedi; imageshack'a yükledim: