1--
2-[Sysinternals, Process Explorer
not:" options> replace task manager " işlemi ile ctrl+alt+del kombinasyonu sonucu otomatik olarak bu program açılır]alternatif çözüm,ALINTIDIR.
3--
(ad-aware ile temizledim olmadı windows sistem32dende olmadı...çalıştırdan gpedit.msc yazdım ordan ayarladım... teşekürler.)ALINTI.
4-[Görev Yöneticisini Açamıyorum ve "Görev Yöneticisi,yöneticiniz tarafından devre dışı bırakıldı." hatası alıyorum.]:ALINTIDIR[bilgi olarak]
Çözüm 1
Masaüstüne bir adet "txt" dosyası oluşturun. Yani masaüstünde sağ tıklayıp "Yeni" "Metin Belgesi" diyoruz.
Daha sonra bu metin belgesi içerisine aynen şunları kopyalıyoruz.
"Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ Policies\System]
"DisableTaskMgr"=dword:00000000"
Kopyaladıktan sonra "Dosya" --> "Farklı Kaydet" diyor ve dosya adını "EnableTM" olarak ayarlıyoruz ve uzantı olarak "reg" yapıyoruz. Bu şekilde kaydediyoruz.
Şimdi yapmamız gereken sadece bu reg dosyasına çift tıklayarak sorulan soruya "evet "demek.
Çözüm 2
"Başlat " --> "Çalıştır "
"REG Add HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System/ vDisableTaskMgr /t REG_DWORD /d 0 /f" komutunu yazarak "tamam"a tıklıyoruz.
Çözüm 3
"Başlat" --> "Çalıştır" diyor ve kutuya "regedit" yazıp onaylıyoruz. Karşımıza "Kayıt Defteri Düzenleyicisi" çıkıyor. Şimdi şu yolu izleyelim.
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ Policies\System
Burada "Disable TaskMgr" adında bir değer göreceğiz. Ona sağ tıklayıp "değiştir"
diyor ve 1 olan değeri 0 yapıyoruz.
Çözüm 4
Geldik son ve benim en sevdiğim çözüm yoluna. Önce şunu belirteyim bu yolu
kullanabilmek için işletim sisteminiz Professional olmalı: Home Edition olanlar ilk üç çözümden birisini denemeli.
"Başlat" --> "Çalıştır" diyor ve kutuya "gpedit.msc" yazıp "tamam" diyoruz. Karşımızda "Grup İlkesi" geldi. Şimdi sırasıyla şu yolu izliyoruz.
"Kullanıcı Yapılandırması" --> "Yönetim Şablonları" --> "Sistem"--> "Ctrl+Alt+Delete" ---> "Seçenekleri" burada "Görev Yöneticisini Devre Kaldır" üzerine iki kere tıklayıp "devre dışı" seçeneğini etkinleştirip
"uygula"--> "tamam" diyoruz.
NOT:Çözüm 2,3,4 ü bilgi olsun diye koydum,sizin işinize yaramaz biliyorum,çünkü(başlat/çalıştır) sizde ortada yok zaten.
Bilgisayarımdaki "Kapat" seçeneği kayboldu?!! :
[Bu Windows'un genel sorunu aslında. Windows kapanma sırasında o anki verileri kaydetmeye uğraştığından işlem süresi uzamakta. Super Fast. adlı Program işinizi görecektir.]ALINTI.
Program Arşivi Ana Sayfa Virüs/Trojan/Güvenlik
Programın Adı: Super Fast. Yükle
Açıklama: Windows kapanma sorunu yaşayan kullanıcılara yönelik hoş bir yazılım. Bilgisayarınızın 2-5 sn. aralığında kapanmasını sağlıyor. Kapanma sırasındaki regedit yazılımı deaktif ederek bu hızı sağlamakta.
Eklenme Trh: 21 Apr 2006
Ekleyen: kolcu (kolcu)
Eklenme Tarihi: 27 Dec 2005
Boyut: 264.75Kb
Kullanım: zip
,com_remository/Itemid,102/func,fileinfo/id,64/
XQDC X-Setup Pro. [ http://www.x-setup.net ]:eCHİP;
CHİP/Mayıs'06/sayfa:173 windows görev yöneticisinin işlevlerini yerine getiriyor(kısayol menüsü üzerinden).1800 adet windows belgelenmemiş ya da erişimi güç windows ayarına erişim sağlıyor.Acemiler mevcut sihirbaz dan yararlanarak windows ince ayarı konusunda yardım alabilirler.