Gorilla Glass cebinizi böyle koruyor!

CHIP Online
30-07-2013, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Gorilla Glass, sıradan bir camı nasıl darbelere ve çiziklere karşı dayanıklı hale getirebiliyor?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/go ... -koruyor_41773.html

Resimlerle: Bu 5 cep, belki de hiç olmayacak!

Telefonların ekranında cam kullanmak, teoride çok kötü bir fikir gibi görünebilir. Ne de olsa cam, hem ağır, hem de yıpranmaya ve kırılmaya oldukça yatkın bir madde. Cam ekranlı telefonunuz, zaman içinde çiziklerle dolabilir ve hatta kırılarak size cebinizin fiyatına yakın onarım masrafları çıkarabilir.


Çoğu teknoloji firması, bu nedenle ürünlerinde düşük maliyetli plastik ekranları tercih etmekteler ve bu hiç de şaşırtıcı değil. Ancak bazı ilgi uyandıran alternatifler de var. Bunlardan en başarılısı, belki de Gorilla Glass.


Amerikan üretici Corning Incorporated tarafından üretilen Gorilla Glass, 0.4mm inceliğine ulaşabilen, kimyasal olarak güçlendirilmiş bir cam. İnsan saçının dörtte biri kadar incelebilen Gorilla Glass, bu haliyle bile çiziklere ve darbelere karşı dayanıklılık sunabiliyor.


Gorilla Glass, şu an Samsung'un Galaxy serisi cep ve tabletlerinden Sony Bravia TV'lere ve hatta Acer, Dell, HP ve Lenovo'nun laptop'lara geniş bir kullanım alanına sahip. Gorilla Glass, bir zamanlar iPhone'un da ekranını korumuştu.


Tüm Konu: Gorilla Glass cebinizi böyle koruyor!

Resimlerle: Bu 5 cep, belki de hiç olmayacak!

Kaynak: www.chip.com.tr