1- Yeni bir klasör oluşturun.
2- Klasörün adını değiştirin. Bunu şöyle yapın:
Klavyeden ALT tuşuna basılı tutarken sırayla şu sayılara basın; 0 1 6 0
ALT tuşunu bırakabilirsiniz artık.
3- Şimdi klasörümüze sağ tıklayıp özellikler'e gelip özelleştir'i seçelim. "Simge Değiştir" e basıp görünmez simgelerden birini seçelim tamam diyip her şeyi kapatalım.
Şimdi gizli klasörümüz oluştu.
Klasörün bulunduğu yerde tümünü seç deyince görünmez klasörümüz mavi renkli seçilmiş hale gelir. Bunun dışında görünmez.
Görünmez Klasör Oluşturmak
- 1
- 2
bende işe yarmıyor ismi değiştir diyorum.'yeni klasörü'ü siliyorum ve alt'a basılı olarak 0160'ı tuşluyorum olmuyor???
yöntemini denedim ve işe yarıyor.fakat fare işaretçisi bu dosyayı buluyor.tabi byt yada kb cinsinden değeri yazıyor sadece.bilgisayardan anlayan biri farkına varıp orda gizli dosya olduğunu anlayabilir.genede bazı görünmesini istemediğimiz dosyaları saklamada işe yarayabilir.paylaşım için sağol...
ya nasıl oluyor biri daha detaylı anlatabilir mi?
-----------
tamam ya anladım benimkisi leptop ya ben yukardaki tuşları kullanıyordum.fn'dekileri kullanınca oldu.sağol...
Sadece İlerleme Çubugunu Biraz Sürükle.deadly_saw000ya nasıl oluyor biri daha detaylı anlatabilir mi?
-----------
tamam ya anladım benimkisi leptop ya ben yukardaki tuşları kullanıyordum.fn'dekileri kullanınca oldu.sağol...
eyvallah arkadaşım bende işe yaradı
klasörü silmek istediğimde biraz problem yaşadım sil dedim hiç takmadı bni shift+del yaptım tık yok güvenli modda denedim banamısın demedi en sonunda unlocker ı kurup sildim :) sadece bende mi böyle oldu yoksa vistada sorunlumu oluyor ???
Gizlediğiniz Klasörü Dosyaların En altına koyarak Çarpık görüntü ile dikkat çekmemesini sağlayabilirsiniz.
ercan dogru bende vista kullanıom bende de silinmior biri bunu silmeninde yolunu gösterirse daha ii olucaktırercanyerciklasörü silmek istediğimde biraz problem yaşadım sil dedim hiç takmadı bni shift+del yaptım tık yok güvenli modda denedim banamısın demedi en sonunda unlocker ı kurup sildim :) sadece bende mi böyle oldu yoksa vistada sorunlumu oluyor ???
bi gizleme daha...
önce "help".txt "araya istediğiniz ad(ben genelde help yapıyorum" adında bi klasör oluşturup şeklini metin belgesi yapıyoruz içine de alt+00160 çakıyoruz ve sadece bu klasör oluyor ve otomatik düzenlemeyi de kaldırıp en alt köşeye getiriyorsunuz sadece siz ve ara ile gelenler giriyorr.aramayı gpedit.msc den de kapatabilirsiniz...
ama en garantili çözüm iç içe 3 klasör açıp ortada kinin güvenlik ayarlarından kendinizin girişini yasaklıyorsunuz klasör isimlerini kısa ve öz seçin çünkü çalıştırdan yada adres çıbuğundan 3.klasörü yazıp giriyorsunuz...
yani
....\a\b\c şeklinde b nin erişimini kendinize ve tüm kullanıcılara engelleyin
böylece hem boyut hem içerik arama ile gözükmez...
arkadaşım bide silse dosyayı
ben de denedim.silinmedi. ama bir çözüm buldum.(eğer winrar ınız varsa tabi)
klasöre sağ tıklayın "add to archive..."e tıklayın(bu pencereden bazı özellikler seçeceğiz).
ordan "general" sekmesinde, sağ kısımdaki seçeneklerden "delete files after archiving" e tıklayın.
tamam dan sonra klasör silinip, winrar arşivine taşınacaktır. sonra da doğru çöpe ;)
arkadaşllar bende oldu ama adını yapamadım görünmez oldu ama adı görünüyor
Oluşturmuş Olduğunuz ''Gizli'' Klasörünüze sağ tıklayıp 'Ad Değiştir' i seçiniz daha sonrasında,Alt + 0160 Kombinasyonunu Kullanınız.Bu kodlama ile dosyanız isimsiz olacaktır.yamtar44arkadaşllar bende oldu ama adını yapamadım görünmez oldu ama adı görünü
Not : Başlıkta oldukça anlaşılır biçimde anlatılmış fakat anlamayanlar adına birde ben açıklamak istedim !
sizlere sık kullandığımız bir yöntem olan dosya özelliklerinden gizleme seçeneği ile değilde %100 etkili olan ms-dos yöntemi ile dosya gizlemeyi anlatıyorum
ilk olarak C veya D diskinize yeni bir klasör oluşturun ve adını kolaylık sağlaması açsından kısa olarak değiştirin örneğin (AAA) isterseniz AAA dosyasının içine bir-iki resim, müzik, office dosyaları atın.
sonra
******** başlat>çalıştır>cmd
kullnarak ms-dos’u çalıştırın. Bildiğiniz gibi ms-dos komutlarla çalışmaktadır. Bizde yine komutları kullanacağız. Komut satırına
attrib +r +h +s d:\AAA yada attrib +r +h +s c:\AAA ( NOT ARALARINDA BOŞLUK OLACAK)
yazın ve Enter’a basın.Dosyanız Gizlenecektir ve Kimse Bulamaz sizden başka.
Bir süre bekledikten sonra D diskinize girdiğinizde AAA dosyasının olmadığını göreceksiniz,araçlardan “gizli dosyaları göster” tuşuna bassanız dahi
AAA dosyası gözükmeyecektir ve bu yöntemle bilgisayarınıza herhangi bir ağ üzerinden veya herhangi bir yöntemle giren biri bu dosyayı ve dosyanın içindekileri,
dosyanın ismini bilmedikçe göremeyecektir. dosyanızı göstermek için ise: ms-dos satırına;
attrib -r -h -s d:\AAA yadaa attrib -r -h -s c:\AAA (not aralarında boşluk olacak)
yazmanız ve yine Enter’a basmanız yeterli olacaktır. Böylece dosyanız geri gelecektir... basit ve güzel bir yöntem, demenizi tavsiye ederim...*********
ALINTI
^^^ cmd de dır komutuyla klasor gorunur + sen klasoru sistem dosyası olarak işaretlettiğin için gizli dosyaları goster dediğinde gozukmuo git korunan işletim sistemi dosyalarnı gizle secenegini kapat hepsini gorursun^^^
yöntem işe yarıyor millet.plt0607sizlere sık kullandığımız bir yöntem olan dosya özelliklerinden gizleme seçeneği ile değilde %100 etkili olan ms-dos yöntemi ile dosya gizlemeyi anlatıyorum
ilk olarak C veya D diskinize yeni bir klasör oluşturun ve adını kolaylık sağlaması açsından kısa olarak değiştirin örneğin (AAA) isterseniz AAA dosyasının içine bir-iki resim, müzik, office dosyaları atın.
sonra******** başlat>çalıştır>cmd
kullnarak ms-dos’u çalıştırın. Bildiğiniz gibi ms-dos komutlarla çalışmaktadır. Bizde yine komutları kullanacağız. Komut satırına
attrib +r +h +s d:\AAA yada attrib +r +h +s c:\AAA ( NOT ARALARINDA BOŞLUK OLACAK)
yazın ve Enter’a basın.Dosyanız Gizlenecektir ve Kimse Bulamaz sizden başka.
Bir süre bekledikten sonra D diskinize girdiğinizde AAA dosyasının olmadığını göreceksiniz,araçlardan “gizli dosyaları göster” tuşuna bassanız dahi
AAA dosyası gözükmeyecektir ve bu yöntemle bilgisayarınıza herhangi bir ağ üzerinden veya herhangi bir yöntemle giren biri bu dosyayı ve dosyanın içindekileri,
dosyanın ismini bilmedikçe göremeyecektir. dosyanızı göstermek için ise: ms-dos satırına;attrib -r -h -s d:\AAA yadaa attrib -r -h -s c:\AAA (not aralarında boşluk olacak)
yazmanız ve yine Enter’a basmanız yeterli olacaktır. Böylece dosyanız geri gelecektir... basit ve güzel bir yöntem, demenizi tavsiye ederim...*********
arkadaşın dediği gibi o kod sadece klasörü korunan işletim sistemi klasörü yapıyor ve benim gibi kullanıcılarda autorun virüsü yememek için daima o görünüm seçeneği açıktır haliyle bende gözükür..._cypher_^^^ cmd de dır komutuyla klasor gorunur + sen klasoru sistem dosyası olarak işaretlettiğin için gizli dosyaları goster dediğinde gozukmuo git korunan işletim sistemi dosyalarnı gizle secenegini kapat hepsini gorursun^^^
şöyle bir ilave yapılabilir gpedit.msc den klasöre seçeneklerine erişim engellenebilir...
daha önceki mesajda belirttiğim güvenlik erişimi ile gizleme %99 çözüm :) çünkü ne aramada çıkar ne de boyut gözükür...sadece o yolu bilen kişi girip açabilir tabi sahiplik işlemlerini biliyorsa...
dznlm: ayrıca gpedit.msc den aramayı da kaptmak lazım arkadaşın yönteminin açıklarını kapatmak için.
bu yöntemler işe yarar ama gizli dosyaları açtıktan korunan işletim sistemi dosylarını açtık mı ctrl+a yaptık mı görünür
- 1
- 2