görüntü birimi algılama sorunu

comeonn
31-01-2009, 12:09   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

selam arkadaşlar

1,5 yıldır vista kullanıyorum fakat son 2-3 aydır bilgisayarım göz kırpıyo(ekran peşpeşe gidip geliyor) ve lap top a bişey bağlayıp çekmişim gibi bağlantı sesi veriyo.

bazen ilk yaptığında yeni görüntü birimi algılandı penceresi çıkıyo ve bana 2 ekran gösterip bunların nasıl görünmesini istediğimi soruyo sonra sürekli takıp çekiyorum algıladığından tekrar kayboluyo çok ilginç bi sorunla uğraşıyorum bayadır usandım servise götürdüm işletim sistemine karışmayız dedi ama formatlamışlar olmamış bende recover yaptım olmadı başka vista yükledim yine olmadı.

görev yöneticisinde işlemlerden her takıp çıkarmasını takip ediyorum presentation yani projeksiyon bağıyomuşum gibi davranıyo dosya konumunu aç diyorum system32 den presentationsetting çıkarıyo silmeye çalışıyorum sistem dosyası olduğundan silmiyo

biraz uzun oldu ama detayda söyliyim istedim bilgisi olan varsa yardım lütfen teşekkür ederim şimdiden

mons
31-01-2009, 18:28   |  #2  
Yıllanmış Üye
416 mesaj

eğer formattan sonrada yaptıysa donanımsal bi sorun vardır sanırım vistada böyle algılıyor olabilir. örneğin bağlantı noktasında bir temas oluyordur bir aygıt bağlantısı olarak algılanıyordur ama ilginç ve bence kesin cevabı olan bi çözüm değil. bazı servisler garanti kapsamına giren bilgisayarları tamir etmekte iki kere düşünüyorlar. bence servisin peşini bırakma. mesela yanlış bi temasdan dolayı oluyorsa sorunun ilerde kısadevre gibi sorunlar çıkartabilir.

comeonn
31-01-2009, 20:04   |  #3  
OP Taze Üye
3 mesaj

bi daha götürcem ama bakalım ya nasıl olcak bilmiyorum kendi kendine algılıyo tam saçmalık

comeonn
02-02-2009, 14:23   |  #4  
OP Taze Üye
3 mesaj

ekran kartını devre dışı bırakınca bu göz kırpma sorunu gidyo bu bişey ifade ediyo mu yaw warsa biraz bilen yardım lütfen çünkü yine götürcem servise sadece vista sorunu demesinler bi iki bişey daha söylerim onlara