Öncelikle herkese merhaba,
Arkadaşlar, uzun zamandır bir türlü çözemediğim bir sorunla karşı karşıyayım. Bilgisayarın görüntüsü aniden gidiyor ve bilgisayarı yeniden başlatana kadar geri gelmiyor. Ancak bilgisayar görüntü gittikten sonra çalışmaya bir süre daha devam ediyor. Sonra sistem kendine reset atıyor. Son birkaç gündür bu şekilde yeniden başladıktan sonra mavi ekran hatası verdiğini söylüyor ama görüntü olmadığı için ben göremiyorum mavi ekranı maalesef. Görüntü gittikten sonra ekran kartı kendini kapatıp yeniden açıyor. Genelde bilgisayar açılırken masaüstü gelmeden önce oluyor. Ama gene de düzensiz bir şekilde oluyor. Yani açıldıktan beş dakika sonra ya da yarım saat sonra da görüntü gidebiliyor veya hiç gitmeye de biliyor. Sorunun yazılımla ilgili mi yoksa donanımla ilgili mi olduğu çözemedim ve sizlere danışmak istedim. Asıl can sıkıcı olan düzensiz bir şekilde olması.
Ekran Kartı: ASUS HD6950
Monitör: Samsung 23' FullHD LED mnitör (SM BX2350)
Anakart: ASUS P8Z68V-LE
İşlemci: İntel i7 2600
RAM: Kingston CL8 1600MHz 2+2 GB
HDD: WD CV Black 1TB SATA 3
Monitör ve ekran kartı HDMI-DVI kablo ile birbirlerine bağlı. Kablo, Samsung'un kendi kablosu.
Ekran kartı sıcaklığı:
Masaüstü kullanımda 35-45 derece arası Mass Effect 3 oynarken 55-65 derece arasında değişiyor.
İşlemci sıcaklığı:
Masaüstü kullanımda 30-40 derece arası Mass Effect 3 oynarken 55-65 derece arasında değişiyor.
Not: Şu aralar Mass Effect 3 oynadığım için onu yazdım.