merhaba arkadaşlar.benim bilgisayarım bi süre önce bu uyarıyı vermeye başladı.önce ekran donuyor daha sonra gidip geliyor sağ alt köşede görüntü sürücüsü hatadan kurtarıldı uyarsı veriyor.format attım sürücüeri güncelledim xp de denedim fakat hep aynı uyarıyı alıyorum.bilgisayarı açıp fanları temizledim hatta işlemci ve ekran kartı macunlarını dahi yeniledim ama değişen birşey olmadı.bilgisayarı bi tek tema özelliklerini kapatak kullanabiliyorum.bazı arkadaşlara sordum kimi ekran kartı kimi anakart kimide powerdan diyo.işin içinden çıkamadım açıkçası.yeni bitane ekran kartı alayım dedim ama sorun ekran kartında değilse boşuna para vermim dedim.bu yüzden yardımınıza ihtiyacım var.
görüntü sürücüsü hatası
Benim notebookum ve kuzenimin notebookunda da bu hatayla karşılaştım. Bilgisayara herhangi birşey yapmadım. Biraz fazla yüklendiğimde (iki oyun birden açınca) oluyordu genelde. Zaten son çıkan driverları da yükledikten sonra böyle bir sorun yaşamadım. Senin o ekran kartını başka bir bilgisayarda da denemeni tavsiye ederim.
Aynı sorunla ben de cebelleşiyorum,ve arada mavi ekran aldığım oluyor.Nvidia kullanıyorum driver konusunda mı sıkıntı var yoksa ekran kartında mı bilmiyorum zaten pekte üstüne düşmüyorum açıkcası.
Bu hatadan zaten birçok kişi muzdarip.Aeroyu kapatıp,driverları güncelle,directX güncelle.Geçenler GPU hızını bir miktar düşürdüğünde hata olmuyormuş ne kadar doğru bilemiyorum.
Ek olarak microsoftun bunla ilgili bir yaması vardı:http://download.microsoft.com/do ... .0-KB938194-x86.msu
Not:İndireceğiniz .msu uzantılı dosyaya çift tıklayarak ya da başlat > Çalıştır alanına wusa.exe c:\934307\Windows6.0-KB934307-x86.msu yazıp enter!a basın.
c:\934307\ klasörü örnek olarak verilmiştir.
ekran kartını başka pc ye takma gibi durumum yok
işlemci:AMD athlon(tm) 64x2 Dual core processor 5000+
anakart:'msı' tam modelini bilmiorum ama önemli ise öğrenirim
ekran kartım:Ati readonX1300/1550 series
ram:2gb
işletim sistemi:windows 7
bu arada o aldığın mavi ekran hatasını bende alıyorum.şu anda aero kapalı durumda klasik windows görünümünü kullanıyorum.bide ekran kartı programını çalıştırdığım zaman 3d menüsüne tıkladığımda görüntü gidiyor sürücüleri güncelledim her seferinde sorun yok onda.internette araştırdım bi çok kişide aynı sorun varmış kimi donanımları değiştirdiği halde devam ettiğini söylemiş.
Bu hatadan zaten birçok kişi muzdarip.Aeroyu kapatıp,driverları güncelle,directX güncelle.Geçenler GPU hızını bir miktar düşürdüğünde hata olmuyormuş ne kadar doğru bilemiyorum.yazdıklarını deniycem umarım faydası olur.günlerdir çaresini bulamadım.Ek olarak microsoftun bunla ilgili bir yaması vardı:http://download.microsoft.com/do ... .0-KB938194-x86.msu
Not:İndireceğiniz .msu uzantılı dosyaya çift tıklayarak ya da başlat > Çalıştır alanına wusa.exe c:\934307\Windows6.0-KB934307-x86.msu yazıp enter!a basın.c:\934307\ klasörü örnek olarak verilmiştir.