Öncelikle merhaba. Ben windows xp işletim sistemindeyken böyle bir hata almıyordum fakat windows 7 işletim sistemine geçince genellikle oyunlarda bu hatayı veriyor: AMD Driver görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan başarıyla kurtuldu. Bu hatayı verirken 3 saniye pc donuyor ekran kapanıp geri açılıyor bunu sık sık tekrarlıyor bu durumdan yeterince sıkıldım lütfen yardım edin kurtuluyum şu illetten. Mesela Mass effect oyununu oynarken sorun yok fakat Metin2 Resident Evil gibi oyunları oynarken bu oluyor.
Pc özellikleri:
Windows 7 Ultimate Service Pack 1
İşlemci:Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.06GHz 3.08 GHz
Yüklü bellek(RAM): 1,50 GB
Sistem türü: 64 bit işletim sistemi
Ekran kartı: ATI HD radeon 3450
Yüklü bellek (RAM) 1.50 GB
İşletim sistemi: 64 bit işletim sistemi..
Şimdi arkadaşım 64 bitlik sistemler ram'fazla ister en az 3 gb ram olmalı bizde 64 bit sistem kullanıyoruz sistem boşta iken 1 gb'ını götürüyor ram'lerin...
Oyuna girdiğini varsayalım ramlerin 1 gb'ını sistem götürüyor geri kalıyor 500 mb ram sence 500 mb ram yeterlimi ?
Bence değil
1.50 gb ramle 64 bitlik işletim sistemi perfromans vermez o bilgisayar kasar hata üstüne hata verir bazen reset atar
Bence bu hatayı görmendeki sebeb ramlerin azlığından kaynaklanıyor
Ya birde 1.50 gb ram'e nasıl kurdunuz 64 bitlik bir sistemi hangi profesör kurdu formatladı o bilgisayarı 1.50 gb ram'e 64 bit işletim sistemi olmaz en az 3 gb olmalı...
SANA TAVSİYEM...
Sen şimdi git 1 gb'daha ram al ilave et bilgisayarına sonra windows 7 ultimate 32 bitlik işletim sistemi kur gir oyuna güle güle oyna..
Kendi azınla demişsin xp de böyle sorunlar vermiyordu windows 7 kruunca oldu....
Sana yardımcı olmaya çalışan arkadaşların dediklerini yapsanda o hatadan kurtulamazsın(ram'in azlığına sadece
khramn değinmiş)
Windows ram yetersiz kalınca HDD'de ram için kullanacağı bölüm ayırır oda hatalara yol açar ram gibi performans vermez..
Bak sana bi örnek veriyorum..
Ben 8 gb ram kullanıyorum 64 bitlik sistem kurulu gözümle şahit oldum bazen bilgisayar 6.80 gb ram kullanıyor oyun,photoshop,sanallaştırma yaptığım zamanlar...
Şu resimde sistem boşta hiç bir uygulama açmadım...
64 bit işletim sistemi..
[url=http://bit.ly/c25MCx][/url]
Sen 1 gb daha ram ekle 32 bit işletim sistemi kur o hatadan kurtulacaksın
Kolay Gelsin
Biraz fazla yazdım sanki