Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve

HPQ-User
12-09-2011, 16:02   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

amalaga sormuş:
Yukarıda özelliklerini belirtmiş olduğum masaüstü bilgisayarımda bahsedeceğim sorunu düzeltmek için tüm donanım parçalarını sırasıyla değiştirmeme rağmen sorun hala devam ediyor.  Özellikle resim veya hareket görüntülü proğramlar kullanılırken ekranda kararma oluyor ve sağ alt köşede " Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdam başarıyla kurtuldu" ibaresi çıkıyor.  Ekran kartı uyarısı beli,rtiyor. Not: Ekran kartı sürücüm güncel. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum Teşekürler.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
İşletim sistemi Windows wista (lisanslı)
İşlemci: Intel (R) Core (TM)2 Quad CPU Q8300 @ 2.50GHz 2.51GHz
Bellek (RAM): 4.00GB
Sistem Türü: 32 Bit İşletim Sistemi
Ekran Kartı: NVIDIA Geoforce 9600GT  

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (compatible; MSIE 9.0; Windows NT 6.0; Trident/5.0)

Kapalı Hesap (154666)
12-09-2011, 16:15   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Bu durumun bazı sebepleri vardır.
Sürücü doğru yüklenmemiş ya da yapılandırılmamış olabilir.
Ekran kartında bazı hatalar olabilir.
İlgili direct-x yazılımları sistemle uyumsuz olabilir.

trakya85tm
16-09-2011, 17:25   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
157 mesaj

aynısı bende de olmuştu bütün parçaları ikinci bir bilgisayarda denemeden anlaman zor.ben ram +anakart değiştim sırf bunun yüzünden.ekran kartımda bir şey yoktu.

Kapalı Hesap (200174)
16-09-2011, 17:48   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 9
3,759 mesaj

8 gb ocz gold serisi ram'leri aldımda çok sevindim dedim takar takmaz başlarlar sorunsuz çalışmaya neyse karta taktım remleri makinayı çalıştırdım 3 dakika geçti en fazla.Şöle bi uyarı  (AMD ATİ ekran sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve kapanmaktan kurtarıldı) diye.
aslında tamamen rem'lerle alakalı bir sorun bu,servis çözemedi sorunu 3 gün yattı serviste pc
servisin koyduğu tanılar şunlar,işlemci haşlanmış olabilir başka işlemci taktılar ama değişen olmadı
ekran kartının çipi bozuldu dediler yeni taktılar değişen olmadı rem ler bozuk dediler daha sıfır geldi remler nasıl bozuk olur dedim,başka taktılar yine aynı en son anakart arızalı dediler dedim eski parçalarımı işlemci,rem,ekran kartını verin aldım kasayı geldim evde kendim anakartı söktüm remlerin takıldğı yerden bir tane kanal kesilmişti kanalda ekran kartının takıldığı slota gidiyordu lehimledim baya bi uraşmıştım sorunu bulmak için.Lehimledim ve şuan 8 gb sorunsuz yüksek performansı ile göz alıcı bir ekranla karşımda ve oynamadığım oyun çalıştıramadığım program yok o günden beri bir defa bile o hata ile karşılaşmadım....
Anlatmak istediğim bu sorun remlerle alakalı remlerde ters giden birşeyler var...
allah kolaylık versin ben gece gündüz çare aramıştım...
sana tek tavsiyem remleri düşük MHZ de çalıştırmayı dene....belki işe yarar

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (41714) ~ 16 Eylül 2011 17:55