Arkadaşlar merhaba. Bir kaç gün önce yeni bir ekran kartı aldım ve öncekiler bilgisayarın PCI portundan güç alıyordu. Bu sefer extra güç kaynağı gerekti fakat ben dikkatsizlik sonucu güç kablosu bağlamadan PC'yi açtım görüntü gelmeyince farkettim kablo bağlamadığımı. Gelelim asıl Probleme : PSU'nun uyumsuz olmasıyla beraber eski ekran kartını tekrardan taktım fakat şuan görüntü alamıyorum. Monitorde bir sıkıntı yok, ayrıca ekran kartının ve işlemcinin fanlarıda dönüyor. Anakart yanmış olabilir mi?
Görüntü Yok
pc lerde vermediğiniz bir fazdan dolayı yanma olayı olmaz sadece donanım çalışmaz yanma olayı olması için ya kısa devre yapacanız yada donanım aşırı ısınacak, takdığınız ekrankartı bios ayarlarını değiştirmiş olabilir biosa bir reset atın tabi bu durum bazı ayarlarınızıda değiştirir pc yavaşlaya bilir bilmiyorsanız servise götürün
Peki hocam, en doğrusu servise götürmek olucak herhalde. Peki ekran hiç açılmıyorken BIOS ayarları nasıl yapılır ki?
tavsiyem psu varsa düğmesinden kapat yoksa kablosunu çek ramleri sök ekran kartını çıkar bios pilinin yanında cleaner yazan iki pine jumper tak bazı anakarlarda 3 pin olur ortadakiyle boş olana takacan sonra geri alacan (istersen önce telofola kabloların nereye bağlı olduğunu net birşekilde çek )yoksa bios pilini sök terstak yarım saat kadar bekle bir kaç dk bile yeterli olabilir sonra bios pilini doğrutak!! ramleri tak pc fişe tak yada kapattığın düğmeden aç eğer ki anakartın üzerinde dahili!! ekrankartı varsa önce onu monitöre bağla ve psuyu tetikle aç bakalım görüntü gelecekmi monitöre görüntü geliyorsa ekrankartını takarak dene açılmassa biosu tekrar resetle ama!! ekrankartı üzerinde kalsın!! donanımları söküp takarken psu hep kapalı olsun yakma ortalığı bios fabrika ayarlarında açılmaya başlarsa genelde f1 bas diyecektir onu sonra biosdan kapatırsın