iyi günler;
bilgisayarın içindeki tozları sildim temizledim. bağlantıları yaptım. her şey doğru. fakat monitör sinyal yok diyor. sizce sorun ne olabilir?
görüntü yok?
ekran kartını ve monitör kablosunu çıkartıp yeniden takın, herhalde silerken yerinden oynattınız.
ramleri söktüp taktım değişmedi. arkadaşın ramleri denedim olmadı. benim ekran kartını başka bilgisayara taktım orda çalıştı. monitörü ve kabloları başka bilgisayarda kontrol ettim. ama sorun geçmedi:(:(
o zaman arkadaşınızın ekran kartını sizin sisteme takın eğer oda çalışmazsa demekki sorun anakartın slotunda.
anakart slotu değişir mi ? yoksa anakartı mı değiştirmek zorunda kalırım?
slot bozuk ise biraz zor olsada tamir olabilir ama yeni anakart almak sorunu kökten çözer
sağolun teşekkür ederim. tamirciye gitmeden her türlüyolu deneyeceğim.
başka forumlara baktığımda benzer sorunlarda işlemci yanmış olabilir diyorlar. bu mümkün müdür? eğer mümkün olsa yanık kokusu filan olması gerekemz mi? halbuki benim kasda yanık kokusu da yok.
sağolun teşekkür ederim. tamirciye gitmeden her türlüyolu deneyeceğim.
başka forumlara baktığımda benzer sorunlarda işlemci yanmış olabilir diyorlar. bu mümkün müdür? eğer mümkün olsa yanık kokusu filan olması gerekemz mi? halbuki benim kasda yanık kokusu da yok.
yabancı bir sitede işlemci üzerine sürülen termal macun fazla ise işlemci kendini durdurur diyor. böyle bir durum mümkün müdür?
anakartına iki tane güç kablosu bağlanması gerek biri 4 pinli diğeri 20+4pinli onları bağla dün bende yeni kasa aldım taktım çalışmadı sinyal yok yazdı meğerse en üstte anakartın sol tarafında(her anakartta aynımı bilmiyorum) 4 pinli güç kablosunu takmamışım ondan çalışmadı sonra taktım çalıştı bir daha güç kablolarını tam bağladın mı onu kontrol et;)
evet macunu çok sürmek sorun çıkartabilir incecik olacak zar gibi.
müje müjdeeeee çözdüm en sonunda:) termal macun fazla gelmiş:) sildim açıldı:) tecrübe yaşanarak elde edilmese daha güzel olacak ya:)
ekran kartını çıkar tekrar tak kabloları kontrol et ve kablonun takıldığı pimlerde kırılmalar olabilir onları da kontrol et