ikinci el sıfır karışımı bi sistem kurdum. kendi sistemimin üzerine. kafamda bir sürü soru var. yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum.sistemim şöyle..
işlemci:Core 2 Quad Q8200 2.33ghz 1333fsb 4mb cache
anakart:asus commando, ddr2+crossfire(16x-4x)+gelişmiş anakart soğutma sistemi ve fan+1333fsb(bios update ile)
ram:6gb (3x2gb) 1066mhz kingston cl-5 ram
ekran kartı:Sapphire 4730 512mb gddr5 128bit O.C edition 175watt(@850mhz gpu, 3800mhz efektif bellek)
hdd: 640gb western digital sata II
psu:(sipariş verdiğim) high power absolute 750watt(sıfır olarak 224tl ye geliyor.. toptan fiyatına)
soğutma sistemi: el yapımı su soğutma. geniş bakır blok. geniş radyatör. balık hava pompası.
aklıma takılan sorular şunlar, ekran kartımı satmak istemiyorum ama gücüde yetersiz. ikinci el olarak sadece powercolor modellerini bulabiliyorum(genelde). sıfırı zaten yok. önümüzdeki ay rami 8gb a tamamlayacağım. power supply de fena değil. ekran kartımı crossfire yaparsam ikinci slottaki kartın hızı 4x e düşecek, ilk slottaki kartın hızı 16x olarak kalacak. şimdi ikinci el olarak alsam bir tane daha aldığıma değer mi? ne kadarlık bir fark olur sizce? işlemcimide 1 sene sonra qx9650 modeliyle değiştircem, 12mb önbellek, 3ghz hız ve 1333fsb var. şuanki işlemcimi soğutucusuz, 2.8ghz e çıkarabiliyorum. voltaj vermeden 3ghz e ulaşacğma inanıyorum. qx9650 modeli beni 5 yıl götürür mü sizce? şuanki işlemcimin performansından memnunum. neler önerirsiniz. benim yerimde olsaydınız ne yapardınız. kafam şu aralar çok karışık yardımlarınızı bekliyorum.. :) teşekkürler..