GPS: Haritaları rafa kaldırmanın zamanı geldi

CHIP Online
08-05-2009, 00:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Navigasyon cihazları hakkında her şey: Satın alma önerileri, en iyi cihazlar, adım adım rehberler...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/GPS- ... ni-geldi_12618.html

Resimlerle: GPS: Haritaları rafa kaldırmanın zamanı geldi

Kaybolmaktan bıkmadınız mı? Yoğun trafikte yanlış girilen bir yol sizi çılgına çevirebilir. Rezil olmak da cabası. En iyisi fiyatları artık çok uygun olan GPS cihazlarından bir tane edinin. Seçerken dikkat etmeniz gerekenler bu yazıda.

Ne kadar çok seyahat ediyor olursanız olun, hatta taksi şöförü bile olsanız günün birinde karşınıza hiç bilmediğiniz bir adres çıkacaktır. Tahmini olarak nerede olduğunu öğrenip oraya varınca sormak en sık uygulanan yöntemdir. Genelde kimse kaybolmadan da adresi bilmediğini kabullenmek istemez. Ne yazık ki kaybolduğunuz zaman durup adres sorduğunuzda da adresi bilmiyorum diyen pek çıkmaz. Sonuç: 20 metre gerinizdeki yere 2 mahalle ileriden dönüp gelirsiniz. Ancak artık buna katlanmak zorunda değilsiniz. Üstün özellikleri ve artık ulaşılabilir fiyatları ile GPS cihazları, gittiğiniz her yerde hoş sesleri ile yanıbaşınızda size yardımcı olmaya hazır. Yeterki ihtiyaçlarınızı doğru bir şekilde belirleyin. Yazının devamında farklı GPS türleri, ihtiyacınıza en uygun GPS cihazını nasıl seçeceğiniz ve satın alırken hangi özelliklere dikkat etmeniz gerektiği gibi detayları bulabilirsiniz.

Sadece yol göstermiyor önemli adresleri de buluyor

Eskiden tek tük görmeye alıştığımız GPS (Global Position System) cihazları her geçen gün daha fazla aracın ön konsolunda kendine yer buluyor ve parlak ışıkları ile sürücülere en kısa, en ekonomik ya da en hızlı yolu kolayca gösteriyor. Üstelik ilaç almanız gerekiyorsa en yakındaki eczaneyi, kalabalık sokaklarda en uygun otoparkı ya da açsanız köşe başındaki en küçük büfenin yerini bile biliyorlar. Adres sorma eziyeti, açtığınızda katlanmayan haritalar ve Google Maps ile yazıcınızın mürekkebini boşa harcama dönemi artık tamamen kapanıyor.

GPS cihazları günümüzdeki popüleritesini araç içi cihazlara borçlu olsa da aslında bir çok farklı özel alanda uzun zamandır kullanılıyor. Farklı kullanım alanları için ilgili kutuya bakabilirsiniz. Satın almaya karar vermeden önce GPS cihazını kullanmanız gerekecek durumları iyi değerlendirmeniz gerekir. Örneğin: Genellikle araç içinde tek başınıza oluyorsanız Garmin NUVI 215W gibi sesli olarak size yolu tarif edecek bir cihaz alırsanız gözünüzü yoldan ayırmanız gerekmez. Eğer yaya olarak daha fazla dolaşıyorsanız bu durumda PDA tipi bir GPS cihazı düşünmelisiniz. Bunun için Garmin IQUE M4 iyi bir örnek olabilir. Eğer sürekli araba ile seyahat ediyorsanız ve bir taşınabilir PC'niz varsa bu durumda da PC'nize bluetooth üzerinden bağlayabileceğiniz Garmin Mobile 10 türü bir ek cihaz da edinebilirsiniz

Tüm konu: GPS: Haritaları rafa kaldırmanın zamanı geldi

Resimlerle: GPS: Haritaları rafa kaldırmanın zamanı geldi

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Navigasyon cihazı kullandınız mı? Görüşleriniz...

Süleyman.
08-05-2009, 00:43   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Bizi bozar abi. En güzeli klasik usul; sora sora...

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 08 Mayıs 2009 00:43
HaaNKs
08-05-2009, 09:02   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
315 mesaj

Navigasyonda Son Nokta ! :)
İzlemek için Tıklayınız...

Polat Alemdar
09-05-2009, 02:15   |  #4  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
57 mesaj

Kullandım ve aynen bu yazıda yazılanları yaşadım:

Ama güzel bir teknoloji sonuçta, bğze bi boy büyük geliyor o kadar.