GPU (ekran kartı) Isı ...

OverMasTeR
23-06-2013, 20:06   |  #1  
OverMasTeR avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
29 mesaj

Merhaba

Ekran kartlarında kaç derece ve üstü uzun süre o sıcaklıkta kalındığında zararlı ve max kaç dereceye kadar 12 saat o derecede kalsa bile zararı yok normaldir ? Yardımcı olurmusunuz iyi bir kaynak bulamadım açıkcası buraya soruyorum.

Yani anlayacağınız kaç derece üstü zararlı , kaç dereceye kadar normal açıklayabilirmisiniz bana . Bilgisayarım oyundayken 85 derece oluyor bu yaz sıcaklarında ve 4 saat falan oyunda kalıyorum nasıl bir zarar veriyorum ekran kartına veya veriyormuyum ?

muratcetiner
25-06-2013, 10:54   |  #2  
muratcetiner avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 4
44 mesaj

Öncelikle merhaba.85 derece çok fazla.Performans için maximum 70 derecedir.Tabii bunun üzerine çıktığında Vga çalışmaz mı ? Elbette çalışır ama dilediğin performansı alamazsın.Unutma ki ne kadar soğuk o kadar performans.Her VGA da chipset vardır.O chipset altında lehim toplarının erime noktası 270 derecedir.Bir chipset kristalinin yanma noktası 110 derecedir.Ekran kartının fanını çıkarıp güzeeelce temizlemeni öneririm.Fan çıkardıktan sonra altındaki chipseti göreceksin.Üzerinde beyaz yada gri termal macun vardır.Onu yenilemeni öneririm.Bu şartlar altında ısı düşecektir.