Arkadaşlar 3D Mark 2006 testinden sonra , ekran kartı gpu sıcaklığını ölçen iki programı yan yana açtım. İkisi de son sürümler. Riva Tuner 50 C gösterirken GPU-Z 42,3 C gösteriyor. Hangisi doğru söylüyor ? Hangisine inanmalıyım ?
[url][/url]http://bp1.blogger.com/__qg2xG9nHqk/SAUWkj04EpI/AAAAAAAAABQ/hXY7c06S08Q/s1600-h/3D+Mark+2006++15.04.2008+1280x1024.JPG
GPU-Z vs Riva Tuner !
memory clock frekansları arasında bile 4.5Mhz fark var. ölçüm anları farklı olabilir ya da soğuma sürecinde ısı sensörünün anlık raporunda dalgalanmalar olabilir. bu testleri kaç defa tekrarladın?
Dün akşam önce 3D Mark 2006 yı peşpeşe tüm testler full çalıştırdım. Yetmedi ardından high ayarlar 4x antialising ile 3 saat Colin Mcrae Dirt oynadım. Yaklaşık 4 saat sürede 5 kez sıcaklık değerlerini kaydettim. İki program arasında reel en az 8 C fark oluşuyor. Bu kesinlikle göz ardı edilemeyecek bir fark. Isı sensörlerindeki anlık dalgalanmalardan olabileceği ihtimali bu şartlar altında % 1 ancak. Şimdi bu konuyu açan herkese net olarak başka türlü soruyorum. Benim aldığım ölçümleri de bir kenara bırakın. Sizler ekran kartı sıcaklığını ölçmek için genellikle hangi programa güveniyorsunuz? Bu program Gpu-Z ya da Riva Tuner dışında başka bir program da olabilir . Yanıtlar bu yönde olursa çok sevinirim .