alıntı:
Gönderen : leke000PEKİ BEN KURSA GİTMEDİM DİYELİM AMA İYİ BİLİYORUM BENİ İŞE ALIRLARMI KİM ALIR , NERELER ALIR , YAZILIMDA İŞ VARMI
şaka mı yapıyorsun arkadaşım, artık iş yazılımlarda. Genel itibarla grafikerlerden kafadan Photoshop ve CorelDraw 'ı iyi derecede bilmeleri beklenir.(Şimdilerde Flash'da temel programlar arasına girdi.) Ama sen kendini bunlarla sınırlamamalısın. Bir grafiker'e ihtiyaç duyan firma web site yapıyorsa Web düzenleme araçlarını da kullanabilmek şart olur. (Dreamweaver, frontpage ve özellikle Flash).
Bence sen kendine bir sektör seçmelisin. Web üzerine mi çalışacaksın, gazete ve dergi gibi firmalarda sayfa tasarımımı yapacaksın buna karar ver ve bu alanda deneme sayfalar yap, siteleri gazeteleri dergileri incele ve aynılarını yapmaya çalış ve en önemlisi kendi tarzını oluştur. bundan sonra zaten genel itibarla hazır şablonlar üzerinden iş görülür (Football Manager 2005 için -bana göre- hoş logolar yaparak yarışmaya girmiş ama oylamaya bile kalamış elenmiş biri olarak tavsiyelerim bunlar )
Yeterince iyiysen kursa gitmene gerek yok, bahsettiğim gibi yaptığın çalışmalar kurstan daha iyi bir referans olacaktır ama bir web sayfasını mesela gayet pratik bir şekilde, az kodla yapmak var, acemice deneme yanılma yoluyla yapmak var. Tam manasıyla programlara hakim olmak büyük bir artı, sana tavsiyem git ama kaliteli bir kursa. Hangisi diye sorma bilmiyorum.