p6f100 anakartım var
green bios yuklu
yeni bir harddisk almayı düşünüyorum
ama green bios neleri desteklediği hakın hiç bir şey bulamadım
lütfen onerilerinizi bekliyorum
p6f100 anakartım var
green bios yuklu
yeni bir harddisk almayı düşünüyorum
ama green bios neleri desteklediği hakın hiç bir şey bulamadım
lütfen onerilerinizi bekliyorum
Hard disk,hard disktir.
ATA / SATA / SCSI (başka çeşidini bilen varsa söylesin)
ATA ve Ultra ATA : Her anakartta IDE pinleri standart olarak vardır.% 99 senin anakartında da vardır.7200 Prm 'lik bir disk alsan,rahatlıkla kullanabilirsin.
SATA : Yeni nesil anakartların neredeyse tamamında SATA pinleri mevcut.Benim sana tavsiyem SATA alman.Marka önemli değil.Mümkünse en az 200 GB al.Sonradan boş alan olmadığından değiştirmene gerek kalmaz.
SCSI : Bunu için öncelikle SCSI kart alman gerek.Bunu,çok paran varsa kesinlikle öneririm.SCSI kart ve SCSI diskin toplam maliyeti 1500-2000 dolar civarı olacaktır onuda peşinen söylim.
Son Söz : Git bir 200 GB 'lık bir disk al,tak ve aslanlar gibi kullan.(Marka önemli değil.Samsung,seagate,maxtor,western digital..vs farketmez...)
benim anakart eskidir biraz ona paralel olarak bios da oyle bios un harddiskte desteklediği bi sınır olmalı diye duymustum.
anakartın eski olabilir, ama sonradan bu anakartları SATA destekli yapmak mümkün olabiliyor.
Bu arada bu konuya daha önce değinilmiş, bakmanı tavsiye ederim: https://www.chip.com.tr/forum/al ... 5387.html#post23994
Anakartın eski de olsa en az PIII ise,80 GB 'ı sorunsuz tanıyacaktır.Git o zaman 80 GB IDE al.Eğer PII ise yine muhtemelen tanıyacaktır ama yinede her ihtimale karşı 40 GB almanı tavsiye ederim...
En sağlıklısı,anakartın üreticisinin sayfasından anakartın detaylı özelliklerini incelemek gerekir...
bende celeron 333 var sistem ozelliklerim sunlar
64 mb geforce mx 400/200
128 mb 100mhz sd ram
anakart hakkındaki bilgileri cok sınırlı bulabiliyorum lutfen yardım
birde combo dvd wrt almayı düşünüyorum acaba bu sistemde sorun cıkarırmı