Gri ekran sorunu !

chucky_08
10-05-2010, 19:13   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Arkadaşlar sorunumu şöyle anlatayım :
Laptopu mu normal olarak kullanırken ekran durup dururken hafif sarı renk alıp dondu. Daha sonrada kapandı. Açmaya çalıştığımda direk olarak gri bir ekran geliyor ve öyle kalıyor.Büyük ihtimalle ekran kartı yanmıştır dedim ve burda bir servise götürüp tahmini fiyat istedim. Onlarda ekran kartı yanmıştır büyük ihtimalle deyip 150$ civarında bir masraf çıkardılar.Laptopumuda zaten değiştirip yeni bir şey almak istiyordum o yüzden yaptırmadım. Eve geldiğimde arka arkaya aç kapa yaptım ve bu denemelerin birinde açıldı laptop. Normal hiç bi sorunu olmamış gibi. Açtım , kullanmaya başladım , 2-3 saat sonra gene aynı şekilde önce sarardı sonra kapandı. O gün içerisinde gene sık sık aç kapa yaptım ve arada açılıyordu. Sonra gene aynı şekilde kapanıyordu.Daha sonraları açıldığındada windowsu normal olarak başlat dedikten kısa bir süre sonra windows açılmadan bilgisayar kendisini kapatıyordu.Gri ekran geldiğinde de tahmini olarak pc nin arka planda çalıştığını varsayarak windowsu normal başlat vs. ekranının geldiğini düşünüp windowsu normal başlatı seçiyordum ve gene aynı şekilde kısa bir süre sonra yeniden başlatıyordu kendini. Hiç birşey yapmazsam gri ekran hep öyle kalıyor bilgisayar kendini yeniden başlatmıyordu .Benimle aynı sorunu yaşamış olan bir arkadaşın açmış olduğu bir başlığı daha gördüm.

Sorunlarımız tamamen aynı sanırım. Laptopu defalarca söktüm ancak herhangi bir sorun bulamadım. Sizce sorun nerde olabilir ? Birde ben şuan ki haliyle laptopumu satmak istesem piyasa fiyatı ne olur ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Laptopumun özelliklerini aşağıda veriyorum.

Hp Pavilion Dv6599et Special Edition

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem  Özellikleri :

• Orijinal Windows Vista# Home Premium Intel® Centrino® Duo Mobil Teknolojisi Intel® Core# 2 Duo işlemci T7300 2048 MB (2 x 1024 MB) 160 GB SATA Sabit Disk Sürücüsü 5400 rpm 15.4" WXGA High Definition BrightView Widescreen NVIDIA® GeForce# 8400M 128 MB atanan olmak üzere en çok 895 MB toplam grafik belleği IEEE 1394 Firewire® Arabirimi Çift Katman desteğine sahip Lightscribe Super Multi DVD Yazıcı (+/-R +/-RW) Bluetooth® kablosuz ağ iletişimi Intel® PRO/Kablosuz 4965 802.11a/g/n Tümleşik Kablosuz LAN ve HP Mobile Uzaktan Kumanda
  • Aksesuar: UZAKTAN KUMANDA
  • Network: 10/100 MBIT
  • Disket Sürücü: YOK
  • Ekran Tipi: GENIS EKRAN
  • Docking station portu: YOK
  • Tv Out: VAR
  • Seri Port: YOK
  • Paralel Port: YOK
  • İşletim Sistemi: VISTA HOME PREMIUM - TR/ENG
  • Satış Garanti Süresi (ay): 24
  • Modem: 56K
  • Standart Sistem Belleği (MB): 2.048