Group Policy

DRaCuLa
21-05-2007, 14:42   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
85 mesaj

Merhaba arkadaşlar,

320 client'lık bir domain'imiz var.Sistemimizde kullandığımız bir program var ve programın exe dosyaları her client'ın C sürücüsünde bulunuyor.(c:\data\login.exe) Bu "data" klasörü tüm client'larda local olarak bulunuyor.

Yapmak istediğimiz şey şu: Masaüstünde sadece c:\data\login.exe kısayolu bulunacak,başlat manüsünde sadece "bilgisayarı kapat" olacak,bildirim alanında sadece sistem saati görünecek,mouse'un sağ tuşu çalışmayacak,"destek merkezine" girilmeyecek.Ve bu şekilde kullanıcılar sadece programı kullanabilecekler.Onun dışında hiçbir şey yapamayacaklar.

Domain'den hepsini yaptım.Bir tek şey hariç."login.exe" dosyasının kısayolunu masaüstüne ekleyemedim.Şu anda her client'ta domain admin ile oturum açıp o client'ta tanımlı olan kullanıcılar için masaüstüne kısayol oluşturuyorum.Ama kullanıcılar başka bir client'a geçtiklerinde aynı işlemi tekrarlamak zorunda kalıyorum.

Domain Group Policy kullanarak client 'ın c sürücüsündeki c:\data\login.exe 'yi nasıl tüm kullanıcıların masaüstüne ekleyebilirim ki; bu şekilde 320 kullanıcıdan herhangi biri domaindeki herhangi bir client'e logon olduğunda masaüstünde login.exe' yi görebilsin???

Teşekkür ederim...

cell-o
21-05-2007, 16:20   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
843 mesaj

bunun için GPO biraz modifiye etmelisiniz.bunun için http://www.desktopstandard.com  buraya girip PolicyMaker Standard Edition 2.5.2120  bunu indirip sonra GPO ekstra alt menüler ekleniyor.orada shortcut kısmı var.oradan yapabilirsiniz.
veya GPO altında logon script olarak vbs kodlada yapabilirsiniz.

Set oWS = WScript.CreateObject("WScript.Shell")

sLinkFile = "C:\MyShortcut.LNK"

Set oLink = oWS.CreateShortcut(sLinkFile)

oLink.TargetPath = "C:\Program Files\MyApp\MyProgram.EXE"
   '        oLink.Arguments = ""
   '        oLink.Description = "MyProgram"
   '        oLink.HotKey = "ALT+CTRL+F"
   '        oLink.IconLocation = "C:\Program Files\MyApp\MyProgram.EXE, 2"
   '        oLink.WindowStyle = "1"
   '        oLink.WorkingDirectory = "C:\Program Files\MyApp"
   oLink.Save

bunun gibi.kendinize göre değiştirebilirsiniz.

kolay gelsin.

stern
21-05-2007, 16:39   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

Daha önce denmedim ama test edebilirisn

grup policyden kullanıcı yapılandırması- yönetim şablonları masaüstü- Öğe ekle/sil bölümü vardır burda ilgili programın linkini koyarak deneyebilirmisiniz

sanırım bu şekilde problem çözülecektir

Kolay gelsin