merhabalar ben sanal makina da server 2003 kurdum üzerinede domain ve dns kurdum ama organisation unitlere gruop polcyden kurallar oluşturuyorum, kullanıcıda uygulamadığını fark ettim ne yapmalıyım uyguladığım kuralları uygulamıyor, bu sanal makinada değil farklı domainde de oluyor ne yapmalıyım?
GRUOP POLİCY UYGULUMA
tüm domainde olan makinalara mı uygulamıyor yoksa birine mi? Güvenlik duvarı ile ilgili sorun olabilir. domainden çıkartıp yeniden almayı deneyiniz. sonra almayan makinada güncelleme yapmakta gerekebilir. sanırım ms sitesinde bununla ilgili bir eklenti vardı. uzun zaman önce benzer bir sorun yaşamıştık. splerle çözülmüştü.
TÜM DOMAİNDE DEKİ MAKİNALAR DA OLUYOR VE DİĞER BİR SERVERDE GERÇEK SERVERDA ÜZERİNDE SERVER NT KURULU ODA DOMAİNDEKİLERE KURALLARI UYGULUYAMIYOR
şunu deneyiniz,
server üzerinde bilgisayarım sağ tuş özelliklerden domainde olan bir makinaya ait bilgileri görebiliyor olmalısınız. göremiyorsanız güvenlik duvarını devre dışı bırakıp deneyin. ayrıca gp oluştururken ne zaman alması ile ilgili alanı da gözden geçirmelisiniz.
denemedim yinede de olmadı hatta bu sorun için yeni benim pc sanal makina kurdum üzerinbe server ve domain kurudum ama sanal makinanın xp ye gruop polcyden hiçbirşey yapamadım aynı sorunu orda da aldım
cy46TÜM DOMAİNDE DEKİ MAKİNALAR DA OLUYOR VE DİĞER BİR SERVERDE GERÇEK SERVERDA ÜZERİNDE SERVER NT KURULU ODA DOMAİNDEKİLERE KURALLARIwindows 2000 ve xp de etkilenir windows server 2003 ad grup ilkeleri.Firewall grup policyleri etkilemez.
DNS Sorunları ve AD yapılandırmasında sorun oluşursa ilkeler uygulanmaz. ilk bakılacak yer dns ve AD ayarlarıdır. eğer DHCP varsa otomatik ip almadan çıkartılmalı client yada server manuel ip girilmeli statik olarak ip sağlanmalı.
Alıma gelen bunlar var.