GTA IV "ilham kaynağı" olmaya devam ediyor

CHIP Online
13-08-2008, 13:12   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Grand Theft Auto IV'ü oynayan bir grup genç, oyundan edindikleri bilgiler ile bakın neler yaptı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/GTA- ... am-ediyor_8213.html

Milton, Georgia'da yaşayan bir grup genç toplam üç adet otomobili yaktı. Gençler, verdikleri ifadede Molotof kokteyli yapımını Grand Theft Auto IV'ten öğrendiklerini iddia ediyor.

Wsbtv.com haberine göre polis failleri yakaladı, zira gençler benzin ve kumaş gibi Molotof kokteyli yapımı için gerekli malzemeleri yerel bir süper marketten alırken güvenlik kamerası tarafından görüntülenmişlerdi.

Tüm konu: GTA IV "ilham kaynağı" olmaya devam ediyor

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce oyunların insan üzerinde negatif etkisi var mı?

_OnuR_
13-08-2008, 13:46   |  #2  
_OnuR_ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
890 mesaj

Onların kişiliklerinin zayıf olmasından kaynaklanıyor diye düşüyorum.

Sismic44
13-08-2008, 13:52   |  #3  
Taze Üye
10 mesaj

Ya Böyle filmlerden, oyunlardan etkilenen şu şu neler yaptı olaylarından gerçekten nefret ediyorum. Ya arkadaşın dediği gibi bu insanların kişilikleri zayıf ya da işledikleri suç için bir kötülük meleği aramalarından kaynaklanıyor bunlar sanki.

Ona bakarsak bir sürü oyun var ortam kan gölü, ama böyle aralarından sıyrılıp ünlü olanlarını kötülemek için yapılan tezgahlar gibi bunlar...

Ayrıca, bana göre oyunların negatif bir etkisi yok 9 yaşımdan beri bilgisayar başındayım ve oynadığım hiçbir oyundan etkilenmedim ve bu kötü şeyleri uygulama isteğinde bulunmadım.Beğendim

Son Düzenleme: Sismic44 ~ 13 Ağustos 2008 13:57
Adem15
13-08-2008, 13:54   |  #4  
Yıllanmış Üye
118 mesaj

Alakasız bi durum heryerde var molotf kokteyli yapımı.Google'ye yazdım wikipedia'da çıktı bile.Türkiye'de Kurtlar Vadisi'nide böyle karalamaya çalışıyorlar...

Fattur
13-08-2008, 15:15   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Adem5 doğru diyor ya googla yazdığınızda sizi lk olarak wikipediakarşılıyor.
GTA 4 öylesine söyleniyor. hatta o suçu yapanlar dememiştir bile Wsbtv.com kendi uydurmuştur.

Reborn91
13-08-2008, 15:44   |  #6  
Reborn91 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
3,307 mesaj

Adamların kişiliği zayıf oyun yapımcıları ne yapsın. Bende biliyorum moltof kokteyli yapımını. Aha tarifini de verim. Şişeyi alıyorsunuz içine 4/3 üne kadar benzin dolduruyorsunuz. Bir bez parçası alıp onada benzin döküp agzından içeri sokuyorsunuz ateşle ve şişe kırılacak şekilde at...

Peki bu forumdan kaç kişi yapıp atar şimdi bunu sizce? Etraf psikopat dolmuş bence..

01apachi
13-08-2008, 19:50   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,618 mesaj

kesinlikle hayır..

SaGoPa KaJMeR.
14-08-2008, 05:43   |  #8  
SaGoPa KaJMeR. avatarı
Yıllanmış Üye
2,547 mesaj

Gerceğe yakın oyun Türü ve gercekciligi İnsana azda olsa cokta olsa saf bedenlere negatif etkisi var.     

DaRWeLL
14-08-2008, 12:06   |  #9  
Yıllanmış Üye
1,851 mesaj

evet saflara etkisi olabilir ama sırf bu yüzdende gta4 suçlanamazOha!.arkdşların dediği gibi moltf koktylnin yapımını öğrenmek için gta oynamaya gerek yok zaten çogumuz çocukken kolonyayla denemiştir bunuCoolIslık..bunu rockstargames in rakipleride yapmış olabilirSinsi

sercan
14-08-2008, 13:52   |  #10  
Yeni Üye
38 mesaj

iyide kardeşim oyunla alakası yok bu tür şeylerin insanın kendi içinde olan bişeydir filmlerde görüyodur sürekli merak edip denemiş olabilir insan herşeyi istediği gibi algilama gücüne sahip arkadaşında dediği gibi ufakken hangimiz denemedik bu tarz şeyleri

melancholic
18-08-2008, 11:35   |  #11  
Yıllanmış Üye
104 mesaj

Eğer oyun aşırı şiddet ve müstehcen içerikliyse ,büyük küçük demeden bir şekilde zarar verir bence.
Belki yetişkinler için pek bir sorun yok ama bakıyorsunuz daha okumayı sökmeden oyunlarla tanışan çocuklar var beş altı yaşında...Usta oyuncular gibi oyunları oynuyorlar.
Bugün Amerika ve Avrupada bir çok oyun müptelası var çocuk yetişkin...Zira kimi zamanlar haberleri görüyorsunuz.
Onun için bilinçlendirmek lazım,önlem almak lazım.