Arkadaşlar GTA IV oynarken(mesela arabayla hızlı bir şekilde giderken ufak çapta ve kısa donmalar başlıyor.Sonra bu donmalar zamanla artabiliyor bazen oynanamicak hale gelebilyor.Bunun sebebi ne olabilir.Donmanın olduğu anlarda ekran kartı sıcaklığına baktım 75-81 derece civarı sıcaklık da normal.Bir türlü çözemedim.Aklına bir çözüm gelen varsa paylaşabilirse çok sevinirim.
GTA IV ve GTX275 donma sorunu
- 1
- 2
Valla bana normal geldi zaten yüksüz 50 derecede.pes falan oynarken 64-65 takılıyor.GTA da normal diye düşündüm
Oyun için yayınlanan 4 yamayı sırasıyla kur.Belki düzelir.O sıcaklık bence de biraz yüksek.
işlemcinle raminle alakalı olabilir. ben gts 250 kullanıyorum yazdığın sorunlar olmuyor gayet akıcı.
İşlemci ve ramde bir sorun yok iksi de teknik servis tarafından test edildi yaklaşık 1 hafta önce.Ekran kartının kendisinden kaynaklanan bir problem olabilir sanırım aldığım yere bir danışayım alalı 30 gün olmadı değişim verebilirler.
Fanlarım temiz.Psu 700 watt.Mesela şu an gpu sıcaklığı 49.Kasam Nvidia cooler master sli pencereli(yeşil)(700watt).soğutması da fena değil.Sanırım sorun ekran kartından sizce de öyle mi?Normal sıcaklık kaç derece olmalı yüksüz?
Sen çıkan 4 patchi de sırasıyla kurdun mu?Eger kurmadıysan kurup birdeöyle dene.Aynı ekran kartını kullanıyorum ve sorunsuz rahat rahatbitirdim oyunu.Eger başka oyunlardada varsa sorun ekran kartında birproblem söz konusu olabilir.Ama sadece gta4 te ise mutlaka patchleridüzgün kurmanı öneriyorum.
İşlemci sıcaklığı ne durumda? Özellikle yük altındayken.
Denemek için nfs undercover oynadım çıktığımda gpu79 işlemci 50li derecelerdeydi tam hatırlamıyorum 54 55 gibi
Virüs filan olabilir mi sistemde? Diğer sistem bileşenleriniz nedir?
intel core i7 920 2.66
gigabyte EX58-UD5P
ZOTAC GTX275
500GB WD Caviar Black 32MB
700watt psu
6GB OCZ ram kiti(3*2)
İşlemci ve ramde bir sorun yok iksi de teknik servis tarafından test edildi yaklaşık 1 hafta önce.Ekran kartının kendisinden kaynaklanan bir problem olabilir sanırım aldığım yere bir danışayım alalı 30 gün olmadı değişim verebilirler.sorun olduğunu söylemedim. sizin ekran kartınızın modeli benimkinden yüksek takılma yapıyorsa işlemciniz yada raminiz düşüktür diye düşündüm... ama değilmiş :)
yukarda denildiği gibi yama paketlerini kurup deneyin bir de.Son Düzenleme: slayerbaris ~ 21 Eylül 2009 00:30
Denemek için nfs undercover oynadım çıktığımda gpu79 işlemci 50li derecelerdeydi tam hatırlamıyorum 54 55Zaten işlemciden yük kalktığı anda ısısı düşer, bu yüzden oyundan çıkınca bakarak tespit edemeyebilirsiniz. "Everest" yazılımıyla sistem kararlılık testi yapar mısınız? Üst menüdedir, açılan pencerede "Start" tuşlayın ve beş dakika kadar ısıları izleyin. Stok soğutucuyu mu kullanıyorunuz?
Evet soğutucu stok.Hemen deniyorum testi.
cpu65
cpu core1,2,3,4 de 77 civarı
Biraz yüksek ama Core i7 için sorun olacak ısılar değil.
Diğer oyunlarda durum nedir? Patch'leri kurarak da deneyin.
pes2009da de 65-70 derece arası takılıyor.GTA da 75-80 civarı.
GTX275 için 80 derece fazla mıdır yoksa bu karta göre normal midir?
Sıcaklıklarınız normal gözüküyor. 3DMARK Vantage testi yaptınız mı? Test sırasında da ısıları izleyin.
Ekran kartınız Zotac ise kutu içinde geliyor. Değilse internetten indirebilisiniz.
- 1
- 2