arkadaşlar geçenlerde yeni bir psu aldım kuzenle birlikte,high power ın 650wattlık absolute serisi olanlardan.yanlız birşey dikkatimi çekti güç çıkışlarıyla alakalı olarak.güç kaynağının 24pin lik soketindeki deliklerin birinde içindeki metal girişlerden biri eksik gözüküyo.aynı eksiklik modüler olarak takılan 6lı çıkışlarda da var.acaba bunlar orjinal olarak mı böyle yapılmış,yoksa bir üretim hatası mıdır?ama sanki orjinal olarak böyle gibi.çünkü güç kaynağından gelen ana kablodan itibaren bir tanesi yok 24pinlik olanda.acaba dikkat eden arkadaşlar var mı?örneğin anakartlarda da 24pinlik soketlerin güç çıkışlarından biri eksik mi oluyor?yardımcı olursanız sevinirim...
güç kaynağı pin çıkışlarında eksiklik...
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
24 pinlik olan benim de dikkatimi çekmişti. Dediğiniz gibi eksik ve bir hata var gibi de gözükmüyor.
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
948 mesaj
Bahsettiğiniz pin eksikliği ATX spesifikasyonunda opsiyonel bir -5 V yuvası. Standart şartı aranmıyor orada. Biraz araştırma yaparsanız High Power, Akasa, Asus marka güç kaynaklarının hepsinde(gördüklerim arasında ) bahsettiğiniz yer boş.