Arkadaşlar yeni topladiğim sisteme güzel bir güç kaynağı almak istiyorum. İleriye dönük birşeyler aradığmıda eklemek isterim. Oldukca detaylı yapmış olduğum araştırmalar üzerine "TAGAN 2 Force 600W" ile "CORSAİR TX650W" arasında kaldım. İkisininde oldukça iyi ve ve müşteri memnuniyeti yüksek markalar olduğnu biliyorum(Oldukca sessiz oldukları doğruysa tabi!!). 2sininde fiyatlarını 160~170 ytl arasında buldum(mavi bilgisyar). Bu fiyat aralığında bu ürünlere alternatif olarak "OCZ StealthXtrm600W" ve "FSP Epsilon700" gösterebilirsiniz ancak ben onları elediğmi belirtmek isterim(İşçilik ve bağlantı kalitesi özellikleri açısınıdan kötü demiyorum ama Tagan ve Corsair'den biraz daha gerideler sanki, özellikle FSP'nin)
Şimdi gelelim soruyu biraz daha detaylandırmaya. Benim sistem:
Asus Rampage, BFG GTX260ocx, Pnt. E8500, 2x2 4GB DDR2, Sgt.Brrc. 500GB HDD ve Zalman 9700led CPU soğutucu.
Öncelikle bu 2 seçeneğinde bu sistemi kaldırıcağını zannediyorum, ancak ilerliyen birkaç yılda, uygun bir fiyata bulcağım 4870x2 veya daha yeni model güçlü bir ekran kartıyla yapacağım yenilemeyi kaldırırmı kestiremiyorum, Sizce?(SLI vya CrssFri yaparmıyım emin değilim)
Corsairin Tagana karşı dezavantaj olarak gözüken tek noktası; tek çıkışlı 12V bağlantısı. Tagandaki 3 tane 12V çıkışı amacının daha denğeli ve sabit bir akım yakalamak için olduğnu biliyorum(kaliteli ve son model ürünlerde 4e kadar çıkıyor bu sayı) ancak Corsairinde tek bir çıkışla!! aynı değerleri(yani 3.3,5 ve 12 voltajlarındaki standart sapmaları) yakaladığı söyleniyor. Bir bilginiz...??
Birde Corsairin kendi sitesinde bulduğum Amper değerleri oldukca iyi gözüküyor.(() Hatta bu kulvardaki ürünler arasında nerdeyse olağan üstü değerler diyebilirim(Bi yanıltmamı söz konusu acaba??). Taganda ise özel bir not olarak düşülmüş "Gereksinim olunca Turbo moda geçtilerek tek bir 12V dan 48A verilebileceği" yazıyor(Belliki faydalı birşey, reklam yapar gibi övünmüşler çünkü. Ancak bunun nasıl bir turbo olduğu ve nasıl etkin hale(otomatik?Manual?) hakkında bir fikrim yok.(dikkat etmek gerekebilir. Taganın bilgilerinede burdan ulaşabilirsiniz; (() yada http://www.hepsiburada.com/produ ... &productid=bd850119
Ancak bir yerede okuduğum "3.3V yada 5V bağlantılarının amper değerlerinin yüksek olması halinde güçlü bir ekran kartı kullanıyorsanız(tek veya SLI) başınız derde girebilr" tarzındaki yorum kafamı karıştırdı biraz. Yüksek Amper tüketiminden dolayı 12V lık bağlantıya yeterli gücün gitmiyebileceğinden bahsediyordu. Ekran kartımın kendi sitesinde en az 38A!! çeken bir 12V bağlantısı önerilir yazıyor ki bu ileride çıkacak yeni ekran kartlarının daha fazlasını gerektirebilceğnide gösterir. Biliyorum bu öneriler genelde biraz fazladan ve abartı yapılır ama yine de bu konuda bir bilginiz varmı diye danışmak istedim.
Son olarak bukadar başınızı ağrıttıktan sonra uzun süredir yapmış olduğum güç kaynağı hakkındaki araştırmamdan çıkan sonuçları eğer sizinde bazı sorularınız yada kafanıza takılan kısımlar varsa(herhangi bir marka hakkında) seve seve paylaşabilirim. Ancak sorularınızı şimdilik bu konunun altına yazarsanız sevinirim çünkü bu aralar forumu takip edecek fazla vaktim olmuyor. Şimdiden görüşleriniz için teşekkürler.