arkadaşlar bir tane powercom bnt-600a güç kaynağım var.bizim buralarda bazen voltaj düşüklüğü yaşanıyor.ama benim güç kaynağı elektrik düştüğü anda hiç beklemeden sanki güç kaynağı arada yokmuş gibi şak diye bilgisyarı kapatıyor.nedenini araştırdım tam çözüm bulamdım.bi de sizlere sorayım dedim.
denetim masasında/performans ve bakım/güçseçenekleri/kesintisiz güç kanağı bölümünde hiçbir güç kaynağı secili değil.acaba ondan mı oluyor?cevaplarını bekliyorum.şimdiden teşekkür ederim.
SİSTEM
İŞLEMCİ:AMD ATHLON X2 DUAL CORE 3600+
ANAKART:PALİT N61S
EKRAN KARTI:NVİDİA 6200 TURBOCACHE,
HDD:SAMSUNG HD252HJ
PSU:450W COLORSİT
RAM:2GB
güç kaynağı sorunu
Öncelikle güç kaynağınız eski ise içindeki aküler ömrünü tamamlamış olabilir ve düzgün bir şekilde güç tutamadıkları için de kesinti anında besleme görevini yapamıyorlardır. Başka bir ihtimal de kesintisiz güç kaynağının çıkışına çoklu priz bağlayıp da farkında olmadan bu çoklu prize normalde kesintisiz güç kaynağına bağlanmaması gereken birşey takmışsanız kesinti anında kesintisiz güç kaynağına kaldıramayacağı seviyede bir yük biniyordur ve alet de kapanıyordur doğal olarak, bir başka ihtimalde kesintisiz güç kaynağınız bozulmuştur ve içindeki aküyü şarj etmiyordur. Kesintisiz güç kaynağına bağlı olan tüm aletleri çıkartın ve güç kaynağını az güç çeken birşeyle test etmeye çalışın (cep telefonu şarj aleti gibi) ve elektriğini kestiğinizde yine kapanıyor mu bir kontrol edin. Kolay gelsin.
teşekkürler yanıt için.gintoki.küçük kaynaklarda herhangi bişey olmuyor.sadece pc takılıyken oluyor.fazla yük bindiğini düşünmüyorum çünkü devamlı olarak modem hoparlörler kasa ve ekran güç kabloları takılı.ben 2 şeyden şüpheniyorum:
1-denetim masası güç seçenekleri bölümünde güç kaynağı seçili değil
2-akülerin ömrü ve suyu bitti
(arkadaşımdada aynısı var oda aynı sorunla karşı karşıya
a-ya biz psu yu kuramadık
b-ikiside sorunlu)
Kusura bakmayın, biraz geç cevap yazıyorum. Öncelikle denetim masasında güç kaynağı seçili olmasına gerek yok, bende de ups var ve denetim masanından herhangi birşey seçmedim, 2.5 senedir problemsiz bir şekilde kullanıyorum. Bendeki ups de Powercom bnt-600ap imiş bu arada :) uzun zamandır gözümün önünde olmadığı için ne olduğunu unutmuştum :) bende sizin bahsettiğiniz durum hiç olmadı, akülerim de oldukça iyi sayılır 2.5 yıl geçmiş olmasına rağmen. Ups lerin içindeki aküler araba aküleri gibi değil, yani su seviyesi bakım falan gibi şeyleri yok, ömürleri bitince değiştiriyorsunuz. Mesajınızda hoparlörün de bağlı olduğunu söylemişsiniz. Hoparlörünüz eğer yüksek güçte birşeyse bence ups e bağlamayın, hatta printer gibi aygıtlar bağlı ise onları da ayırın, sonra bir de bu şekilde elektriği keserek deneyin.