arkadaşlar
quad q9400 işlemci
gtx 460 192 bit ekran kartı
ses kartı
tv kartı
dvd write
2 adet hdd
high power 500watt
var
hdd leri raid olarak kullansam high power 500watt yeterli gelirmi sizce
güç kaynağı yeterli olurmu
sisteminizi hesapladım.işlemciniz minimum 4gb ddr3 ram gtx 460 1 gb ses kartı uydu kartı 2 sata hardisk 1dvd rw %100 paek power %100 cpu tdp olarak verilerinizi girdim.
minimum psu 364 watt
recomended 414 watt gerekli diyor.
yani 450 watt gerçek psu ile hiç bir sorununuz olmaz.raid yapmak için extra fazla güç kullanılmaz.raid 2 harddiski tek bir hardidsk gibi kullanmaya denir ve bu işlemde harddiskler daha randımanlı çalışır.yada RAID, tek bir mantıksal birime çoklu diskleri birleştirir. Böylece işletim sistemi birçok farklı sabit disk görmek yerine sadece bir tane görür.yine 2 hardiskin kullandığı enerji kadar güç harcanır.raid kesinlikle extra güç kullanımı gerektirmez.
2 tane sata portunuz varsa tabikide quad core destekleyen kartta en az 4 tane sata bulunması gerekiyor.raaid yapmak için anakartınızı değiştirmenize gerek yok.ben bile p4 tabanlı anakartımda bile raid yapma lüksüne sahipken (anakartta 2 sata 1 portu bulunmakta) siz haliyle 4 sata2 portu varsa en az 4 sata harddiski raid yapmanız mümkün.
sisteminizi hesapladım.işlemciniz minimum 4gb ddr3 ram gtx 460 1 gb ses kartı uydu kartı 2 sata hardisk 1dvd rw %100 paek power %100 cpu tdp olarak verilerinizi girdim.düşüncelerin için teşekkür ederim dostum
minimum psu 364 watt
recomended 414 watt gerekli diyor.
yani 450 watt gerçek psu ile hiç bir sorununuz olmaz.raid yapmak için extra fazla güç kullanılmaz.raid 2 harddiski tek bir hardidsk gibi kullanmaya denir ve bu işlemde harddiskler daha randımanlı çalışır.yada RAID, tek bir mantıksal birime çoklu diskleri birleştirir. Böylece işletim sistemi birçok farklı sabit disk görmek yerine sadece bir tane görür.yine 2 hardiskin kullandığı enerji kadar güç harcanır.raid kesinlikle extra güç kullanımı gerektirmez.
2 tane sata portunuz varsa tabikide quad core destekleyen kartta en az 4 tane sata bulunması gerekiyor.raaid yapmak için anakartınızı değiştirmenize gerek yok.ben bile p4 tabanlı anakartımda bile raid yapma lüksüne sahipken (anakartta 2 sata 1 portu bulunmakta) siz haliyle 4 sata2 portu varsa en az 4 sata harddiski raid yapmanız mümkün.
raid olayında 2 hdd aynı anda çalışacağı için güç tüketimi arar diye düşünmüştüm
ve anakartım raid desteği yok gigabyte p35 ds3l bende senin gibi yeni anakartların hepsinde raid olduğunu düşünerek araştırmadan aldım yanlış yapmışım :))