Güç Kaynağından Cızırtı Gelmesi

zomozou
17-03-2012, 11:07   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
168 mesaj

Merhaba Arkadaşlar. Dün Akşam Bİlgisayarın Fişini Çekmek Zorunda Kaldım ( Kapalıyken) . Sabah Kullanmak İstediğimde Fişe Taktım ve Güç Kaynağından Ufak Bir Cızırtı Sesi Gediğini Farkettim. Kullansam Sisteme Bir Zararı Olurmu? 

Güç Kaynağı peak 400W DENTE ( Çakma İşte :D )   Elektrikle Aram Çok İyi Olmadığı İçin Tedirginim Biraz, O Yüzden Sizede Bir Danışayım Dedim :)

EDIT: Söylemeyi Unutmuşum Bilgisayarı Hep Şalter'den Kapatırım. Daha Hızlı, Ayrıca Normal Kapatınca PSU'nun İçinde Güç Kalıyor.

Son Düzenleme: zomozou ~ 17 Mart 2012 11:14
İzmirlifare
17-03-2012, 11:29   |  #2  
İzmirlifare avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 37
1,391 mesaj

Hemen Kapat ama şalterden değil. en azından görev yöneticisinden kapat. yapabileceğin bir şey yok güç kaynağı illahlah çekmiş artık. cızırtı gelmesi şalterlerin yanmaya baslamasından kaynaklanır acilen değiştir dante 400 watt thermaltake 350 watt'ına denk

zomozou
17-03-2012, 11:51   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
168 mesaj

Tamda Zamanıydı Ya, Neyse Değiştiricez Artık. Peki Böyle 1 Hafta Kadar Kullanabilirmiyim? Yada Böyle Devam Edersem Tehlikeler Neler?

İzmirlifare
17-03-2012, 13:09   |  #4  
İzmirlifare avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 37
1,391 mesaj

sayende bende fark ettim bendende geliyor ama çok çok az kulağımı dayayınca fan sesinden kısık bir seslede olsa geliyor. tabiiki kullanabilirsin ama oyunlara girme. en fazla cs de takıl ekran kartına fazla yüklenme fan ları çıkart derim ha devam edersen , güç kaynagı yanar. yanarsa ne olur ?

geçen sene bu ay 350 watt güç kaynagı almıstım merakdan. dandik sisteme bağladım. 230 volt luk şalterini 120 yemi ne indirdim çalısırken sonra siper aldım odayı duman sardı balon patlaması gibi bir ses ve sistem kapandı :D benim gibi anormal değilsen deneme derim ama garanti dışınada çıkmadı değiştirdiler sanırım şalterler yansa senin gidip garantiye verebilirsn

Son Düzenleme: İzmirlifare ~ 17 Mart 2012 13:15