Güç Kaynağını Anakarttan Bağımsız Kullanmak

ExCeLLiuM
15-08-2007, 01:26   |  #1  
ExCeLLiuM avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,149 mesaj

Arkadaşlar, kullanmadığım bir PSU var. Bunu başka bir amaçla kullanmak istiyorum. 12V üzerinden 18Amper güç sağladığı için, ampfi için kullanacağım. Fakat, PSU çalışmaya başlayabilmesi için tetiklenmesi gerekiyor. Aanakartta power tuşunun takılı olduğu pinlerden yola çıkarak, anakarta takılan 20 pinlik sokette hangi pinlerin kısadevre yapıldığını bulmaya çalıştım. Ancak olmadı. Malum normal bir elektronik devre gibi değil anakart. Çift taraf baskı devre yapılmış. Yolları takip etmek en azından benim için imkansız. PSU nun içini incelediğimde bu 20 pinli soketteki kabloların ne olduğunu öğrendim. Fakat hangi ikisini kısadevre yapılacağını anlayamadım. Bileniniz, yapanınız ya da göreniniz varsa bana yardımcı olurmusunuz. Kabloların ne olduklarını işte yazıyorum.

Turuncu Kablolar = +3.3 V
Kırmızı Kablolar = +5 V
Sarı Kablolar = +12 V
Siyah Kablolar = GND (Şasi)
Beyaz Kablo = -5 V
Mavi Kablo = -12 V
Mor Kablo = +5VSB
Gri Kablo = PG
Yeşil Kablo = PS-ON

Büyük bir ihtimalle yeşil kablo kullanılacak. Fakat o kabloyla kısa devre yapılacak olan ikinci kabloyu bir türlü bulamadım. Yardımıcı olur musunuz?

ThuG
15-08-2007, 03:10   |  #2  
Yıllanmış Üye
147 mesaj

işte bu einsteinın sorusu olabilir.

ExCeLLiuM
15-08-2007, 03:20   |  #3  
ExCeLLiuM avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,149 mesaj

Arkadaşlar blackhawkmilan31 özelden bana bir adres verdi. Orada bu konuyla ilgili bir yazı var. Oradan öğrendiğimi buraya aktarıyorum. Belki başkasınada yardımcı olur diye. Black e teşekkür ediyorum. ThuG, Einstain yoksa blackhawkmilan mı? :) Ne dersin?

Bu 20 pinlik soketteki 14. pin 5V luk çıkıştır. Biz power düğmesine bastığımızda bu pin ile şase kısadevre olur. Bu şekilde tetikleme gerçekleşir. Bu 20 pin içersinde başka 5V luk çıkışlarda mevcut ancak bu olay sadece 14.pinde gerçekleşiyor. Nedeni ise kısadevre koruması varmış. PS ON u iyi tahmin etmişim dimi? Beğendim

Son Düzenleme: ExCeLLiuM ~ 15 Ağustos 2007 03:24
blackhawkmilan31
15-08-2007, 03:27   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,472 mesaj

Sorununu çözmene sevindim KorsanNetTeam.Önemli değil sadece alt üstü bir link verdim :)

Bu arada evet iyi tahmin etmişsinBeğendimGöz kırpma

Son Düzenleme: blackhawkmilan31 ~ 15 Ağustos 2007 03:28
ThuG
15-08-2007, 14:09   |  #5  
Yıllanmış Üye
147 mesaj

beyler einstein yaşıyormuş duydunuz mu? :)

FirsTiger
08-09-2007, 16:53   |  #6  
Taze Üye
1 mesaj
KorsanNetTeam
Arkadaşlar blackhawkmilan31 özelden bana bir adres verdi. Orada bu konuyla ilgili bir yazı var. Oradan öğrendiğimi buraya aktarıyorum. Belki başkasınada yardımcı olur diye. Black e teşekkür ediyorum. ThuG, Einstain yoksa blackhawkmilan mı? :) Ne dersin?

Bu 20 pinlik soketteki 14. pin 5V luk çıkıştır. Biz power düğmesine bastığımızda bu pin ile şase kısadevre olur. Bu şekilde tetikleme gerçekleşir. Bu 20 pin içersinde başka 5V luk çıkışlarda mevcut ancak bu olay sadece 14.pinde gerçekleşiyor. Nedeni ise kısadevre koruması varmış. PS ON u iyi tahmin etmişim dimi? Beğendim

Yeni ps lerde artık o çıkışın olmadığı söyleniyor. Böyle bir şey var mı acaba?