güç kaynağı seçimi artık çok çok önemli. Sırf bu yüzden sistemde bir çok sorun yaşanabilir. Hele 3 GHZ üstü bir sisteme sahip iseniz.
Ok ne almalı. Benim tavsiyem Aopen ve Asus kasalar. Bunlar nispetten uygun fiyatlar. Tabi Chieftech gibi markalar da var ama onlar da pek ucuz değil.
Bu tür kasalarda 300 watt yeterli. Nedeni, buradaki 300 watt değeri gerçek ortalama güç değerleri olması.
Ne demek bu şimdi ? Bir çok Bilgisayarcıda gördüğünüz o dandik kasalar 300 hatta 400 watt diye adlandırılıyor. Doğru 300 hatta 400 watt'a kadar da çıkabiliyorlar. Ama bu değer onların tepe değeri. Yani sürekli o değeri vermez.
Zaten 300 watt lik bir Power ağırdır sağlam bir yapıdadır. Ele alındığında o hissi verir sana. Diğer kasaların powerini aldığın zaman eline çok hafif gelir.
Kasa hacmi büyük olması tabi avantaj. Ama yeni kasalarda tam işlemcinin üzerine gelecek bir hava kanalı var. Kasanın yan kapağında bu kanal. AMaçı dışardaki temiz havayı alıp direk işlemciye üflemek. Bu tarz bir kasa büyük bir avantaj.
Kişisel Tavsiyem bu tür bir hava kanalına sahip olan ve 350 Watt olan bir kasa sistemi. Arka kısmında çift fan olursa güzel olur.
Ha öyle 10 tane fana sahip olan kasalar da alma. Hava sirkülasyon çok önemi ve 10 fanla bu sirkülasyon nasıl sağlandığı ben anlamış değilim.
Ecevit BIKTIM