Gülermisin ağlarmısın bi durum (Ram Konusu)

cengiz2021
30-11-2013, 00:45   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
26 mesaj

Arkadaslar laptopumda 4 gb 2x2 1333 gb ddr3 ramleri çıkartıp vatandan kingston 1333 ddr3 cl9 4 gb ram aldım.Hafta sonu deneme amaçlı tek olarak.Sonra pazartesi günü geldi vatanda fiyatlar yükseldiği için bende Mediamarktan aynı kutu aynı yazılar üzerinde kingston 4 gb 1333 ddr3 ram aldım.Amacım dual olarak aynı marka aynı frekans ve gb olarak kullanmaktı.(Toplam 8gb) Eve gidip kutuyu açtığımda ramin üzerindeki slotlarda vatandan aldığım ramde hynix mediamarktan aldığım ramde nanya yazıyordu.Önce şaşırdım ama dedim kingston farklı firmalara ürettirmiş olabilir.Neyse rami taktım notebook'a bi sıkıntı yoktu 8gb oldu makina.O günden beri 11 gün geçmiş ve bugun everest ile ram frekanslarına bakıyım dedim birde ne göreyim vatanda aldığım ramlar 1333 cl9 9-9-9-24 mediamarktan aldığım ramler 1600 mhz 11-11-11-28  içime oturdu valla şaştım kaldım...Sizce 1600 mhz olmasımı daha iyidir yoksa 1333 olmasımı? Dual olarak kullandığım için performansa bir etkisi olurmu olumsuz anlamda çünkü cl9 olarak sandığım ramin birtanesi cl11 çıktı.ama 1600 mhz.Faturasında da 1333 olarak gözüküyor ram kutusunun jelatinini ben kendim açtım karışma sansıda yok vatandan aldığım ram tayvan mediamarktan aldığım ram çin malı ah bu çinliler 

Kısaca sormak istediğim:
4gb 1333 cl9 9-9-9-24 
4gb 1333 cl9 9-9-9-24 (Toplam 8gb) dual kullanmak mı iyi yoksa;

4gb 1333 cl9 9-9-9-24 
4 gb 1600 mhz cl11 11-11-11-28 mi. (Toplam 8gb)

Son Düzenleme: cengiz2021 ~ 30 Kasım 2013 00:46
Command23
01-12-2013, 12:34   |  #2  
Command23 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
122 mesaj

Kardeş bende bu konuda ram alacağım zaman baya araştırmıştım ve çoğu kişi en fazla olan en iyisi dir dedi yani mhz olarak en yüksek mhzlisi en iyisi dedi tabikide tekli alırsan daha iyi olur mhz ile uğraşmazsın hem bilgisayarını yormaz ama yandımıda yanar benim arkadaşın 2 tane 4 gb rami vardı biri yanmıştı ve şimdi 4gb la işini görüyordu yani 8 gb ın bir yandımı öbürünü kullanma gibi şansın yok tabi ramlerin yanmasıda zor zaten onun dışında ramlerin mhz uyumluluğu çok önemli yani aynı mhzli olurlarsa iki ram daha iyi çalışırlar daha iyi verim alırsın gerçektende bilgisayarı geliştirme işlemleri çok karışık en ufak bir yanlışında ya ramden olursun yada bilgisayarından yani ramin voltajına bakmayıp gbına bakıp aldıysan veya acemiler bilmiyenler ddr ını bakmayıp alıp ve sonra ankartına takamaması gerçektende çok sorun ben çocukken az daha yanlış rami alıyordum yani dediğim gibi bir bilgisayara bir parça almak çok karışık her detayına bakacaksın aslında en iyisi bir pc bilgisi olan bilgisayarcılara sorupta alırsan sıkıntı olmaz nese konuyu dağıtmayım istersen işin özü almıssın artık bişey olmaz ama bir dahaki sefer alacağın zaman mhz uyumluluğuna iyi bak anakartın hangi mhzyi desteklediğine iyi bak gerçi sen bunları yapmışsındır ama bilmeyenlerde var hayırlı olsun birşey olmaz çin malı diyorsun çin malı pek güvenli değil sakat ama olsun performans düşüklülüğü olur yani aynı mhzde çalışsalardı böle bi sıkıntı yaaşamazdın ama onun dışında birşey yok daha fazla yazmayım artık okuyamazsınız