Öncelikle forumdaki herkese teşekkür ediyorum su gune kadar teknoloji ile ilgili ne türlü sorum sorunum varsa buradaki insanlar cozdu hep.bende bildiklerimle yardımcı olmaya calıstım elimden geldiginde..sayın arkadaslarım bir sorum daha olucak ama tavsiye falan degil..benim bir tanıdıgım avrupaya gitti 2 3ülke gezip gelicek türkiyeye..malumunuz buradaki xbox 360 slim ve oyunlarn fiyatı belli electro worldde 870 tlden falan satılıyor..yurtdısında ise 300 dolar yani ortalama 450 tl gibi.bu giden akrabamdan ben rica etsem alıp getirmesini (ama postayla falan göndermicek direk kendi gelirken yanında getiricek) bu ülkeye girdiginde gümrük veya mal vergisi artık neyse alınır mı? alınırsa kac tl alınır acaba tahminen bilen var mı..
gümrük vergisi alınır mı?
Avrupa birliği üyesi olan ülkelerden gelen mallarda %18, Avrupa birliği üyesi olmayan ülkelerden gelen mallarda %20 gümrük vergisi eklenir.
Ayrıca yurtdışından gelen malların yurtdışı fiyatı 150 Euro'nun altında ise gümrük vergisi uygulanmaz.
(Yılbaşı ve noelde fiyat artıyor ama net bilmiyorum)
Yeterince Gümrük vergisi giriyor zaten. KDV felan girmez :D
Önemli değil. Lockerz için baya bi araştırma yapmıştım. Değişmediyse hala böyle. (2-3 Ay önce bakmıştım)
bu cihazların garantisi vs hakkında bilgin var mı acaba? mesela net üzerinden alınan bir ürün örnegin amazon'dan (tr ye siparis wermicem tabi tanıdık getiricekte) burada bozulsa ben türkiyede bir servise goturup yaptırabilirmiyim yoksa mecbur dısarı mı gonderirim bu da onemli tabi.kendi adıma aldıgım seyler konusunda cokta iddialıyımdır yani su ana kadar aldıgım hicbir teknolojik şey bozulmadı ama ne olur ne olmaz tabi :)
Onu bilmiyorum malesef ama uluslararası garantisi olan ürünler var laptop'larda felan sorun olmayabilir Sony, Toshiba felan alırsan burdaki garantilere yollayabilirsin sanırım.
şu an xbox360 almanyada 99€ ...ara ara kampanyalar oluyor ps3 , xbox da. 300$ garibime gitti hangi ülkede o ? Diğer yandan valize koyduktan sonra hiçbirşey olmaz gümrük falan filan
TÜRKİYE’YE YOLCU BERABERİNDE GÖTÜRÜLEBİLECEK EŞYALAR
Türkiye’ye gümrük vergisinden muaf yolcu beraberi olarak götürülecek eşyalar ticari miktar ve mahiyette olmamalıdır.
Yolcular ancak aşağıdaki listede belirtilen eşyaları ve bu liste dışındaki 430 Euroyu aşmayan hediyelik eşyaları muaf olarak götürebilirler.
Vergiden Muaf Eşya Listesi:
ELEKTRONİK /DİJİTAL EŞYA
1-LCD veya plazma ayrımı yapılmaksızın bir adet renkli televizyon (55 ekrana [55 ekran dahil] kadar)
2- Birer adet video kamera (10 adet boş kaseti ile birlikte) ve fotoğraf makinesi (hafıza kartı veya 5 adet filmi ile birlikte)
3- Bir adet GPS yön bulma cihazı
4- Bir adet dizüstü bilgisayar ya da PC, aksam ve parçaları (flash bellek, harici hard disk dahil)
5- Bir adet radyo veya radyo-teyp
6- Her türlü ses ve görüntü kaydedici ve oynatıcı cihazlardan bir adet ile bu cihazlara ait toplam 10 adedi geçmemek üzere üzerine kayıt yapılabilen plak, teyp kaseti, CD, VCD, DVD
7- Bir adet kasetli veya oyun kartlı elektronik oyun aleti
8- Tv, müzik çalar, video oynatabilme özelliğine sahip olanlar dahil olmak üzere GSM-Cep telefonu (yabancı misyon mensupları hariç iki takvim yılında 1 adet)
@raxx36 amazon.com ve diger satış yerlerinde xbox 360 slim 300 dolar cunku microsoftun resmi satış fiyatı bu zaten..elite lerin üretimini azaltıyorlar natal projectin cıkmasına yaklasırken tamamen xbox 360 slimi piyasaya sokmak istiyorlar..
@atilla sarıtaş hocam cok yardımın oldu teşekkür ederim sanada..
@jupiter tam aradıgım bilgilerdi telefonu gümrük cart curt olmadan sokabilirim o zaman çok teşekkür ederim