Güncel virüs tarayıcılar kapışıyor...

CHIP Online
30-09-2009, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

CHIP Online güncel virüs tarayıcı testiyle yeniden karşınızda. Peki, hangisi daha iyi koruyor?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/gunc ... apisiyor_15355.html

PC'nizin koruma altında olduğuna mı inanıyorsunuz? Zira her koruma programı solucan, casus yazılım, trojan ve tehlikeli rootkit'lere karşı sizi korumaz. CHIP Online 20 virüs tarayıcıyı test etti ve hangilerinin cidden koruma sağladığını ortaya çıkardı. Hatta bu işi beleşe getirip getiremeyeceğinizi de göz önüne aldı.

PC başında oturup internette geziyor veya e-posta yazıyorsunuz. Sonra birden gizemli şeyler olmaya başlıyor: Metin düzenleyicisi çöküyor, web tarayıcı kendi kendine garip garip web siteleri açmaya başlıyor ve en sonunda sisteminiz yeniden başlatılıyor. Sanki yabancı bir güç PC'nizi eline geçirmiş gibi. Aslında tam olarak durum budur: İnternet mafyası PC'nize zararlı yazılım yerleştirmiştir ve onu uzaktan kontrol ediyordur. Fakat sadece saldırgan kendini gizlemeye dikkat etmezse durumun farkına varırsınız. Gerçekten zararlı trojan'lar ve rootkit'ler kendilerini öyle saklarlar ki PC'niz uslu bir şekilde çalışmaya devam eder ve elbette tüm sırlarınızı mafyaya iletir.

Belki de şimdi "Hiç sorun değil" diyeceksiniz. "Bir virüs korumam var" Ama bu koruma güncel mi? Yahut korumanız güvenilir biçimde PC'nizdeki zararlı yazılımları tanıyabiliyor mu? CHIP Online size bu soruların cevabını verecek. En önemli 20 virüs tarayıcıyı test ederek hem pasif konumda hem de kurulu olan virüs ve rootkit'leri tanıyıp kaldırabilme kapasitelerini ortaya çıkardık.

Tüm konu: Güncel virüs tarayıcılar kapışıyor...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Test sonuçları ışığında anti-virüs yazılımınızı değiştirmeyi düşünüyor musunuz?

frozen
30-09-2009, 11:10   |  #2  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj

Hayır. Hiç bir güç bana norton kullandıramaz.

Süleyman.
30-09-2009, 11:14   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Düşünmüyorum çünkü zaten Norton kullanıyorum. :)

mehmet 1905
30-09-2009, 16:09   |  #4  
Üye
85 mesaj

Testte neden Avira AntVir Premium Security yok? Ayrıca G DATA Anti-Virus diğer testlerde hep üst sıralarda oluyordu ama burada anca 9. olabilmiş.

Son Düzenleme: mehmet 1905 ~ 30 Eylül 2009 16:10
lorboloji
30-09-2009, 17:56   |  #5  
Üye
76 mesaj

Ne olursa olsun Nod 32 tercihimdir.

Burak Torun
30-09-2009, 18:30   |  #6  
Burak Torun avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,678 mesaj

Nod32 değil ESS kullansalardı bu testte daha başarılı olurdu...

posicor
30-09-2009, 18:33   |  #7  
Yıllanmış Üye
358 mesaj

Eheh, frozen'a katılıyorum.Virüs'ler bile norton amcadan daha insaflıdır.Bir bilgisayarınıza bulaşmaya görsün, iliğini kurutur sistem kaynaklarının, en sevdiğiniz oyunun ortasına cort diye uyarı çıkarır, kendi yazdığınız programı virüs diye silmeye kalkar vs :)

Avast ile bir süredir mutlu bir birlikteliğimiz var, Allah bozmasın.

Bu arada ben de Kaspersky'e şaşırdım, gerçi çok ufak farklar var aralarında hepsinin ama bana sorsalar Kaspersky birinci çıkar diye tahmin ederdim.

Ciim
01-10-2009, 11:50   |  #8  
Yıllanmış Üye
454 mesaj
Alıntı: mehmet 1905  
Testte neden Avira AntVirPremium Security yok? Ayrıca G DATA Anti-Virus diğer testlerde hep üstsıralarda oluyordu ama burada anca 9. olabilmiş.
Aviraantivir Premium Security Suite denenmesi gerekirdi.. ücretsiz versiyonudenenmiş o bile yeterli seviyede rootkit hariç.. premiumda o da iyidirbence.. farketmez bir arkadaşın dediği gibi hiçbir güç Nortonkullandıramaz

Semih Özyurt
01-10-2009, 14:02   |  #9  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,748 mesaj

hayır düşünmüyorum, çünki virüs programıma güveniyorum

M.G.G
01-10-2009, 17:09   |  #10  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
3,367 mesaj
Alıntı: frozen  
Hayır. Hiç bir güç bana norton kullandıramaz.
KatılıyorumBeğendimBeğendim

Qromodynmc
01-10-2009, 17:12   |  #11  
Qromodynmc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 126
4,184 mesaj

bikere norton kullanmıştım ağzım yandı bidaha kullanmam,şu sıralar bi kaspersky bi avira takılıyorum öylesine ikisinede güveniyorum:)))

Kırık Çocuk
01-10-2009, 17:38   |  #12  
Yıllanmış Üye
473 mesaj

Norton 2010 sürümleri daha da az sistem kaynağı kullanıyor ve şu Norton'daki Pulse Update özelliği çok hoş olmuş. Saat başı veya günlük update yerine 2 dakikada bir kontrol ediveriyor varsa yeni bişeyler alıveriyor... :D

Thrystan
01-10-2009, 19:19   |  #13  
Yıllanmış Üye
155 mesaj

Nod 32 kullanıyordum fakat test sonuçları ışığında Norton 2010 u yükledim ve 3 sene önceki o hantal virüsten beter olan Nortondan eser yok. Hatta sistem kaynaklarını neredeyse hiç tüketmiyor. Nod32 idle durumunda ortalama 35-45 mb tüketirken Norton 2010 sadece 8 mb tüketiyor. Birde Windows Firewall ve Defender'ında otomatik kapandığını düşünürsek sistem eskisinden çok daha kıvrak bir hale geliyor.

Anti Virüs konusunda da gerçekten çok başarılı bir sistemi var. Nod32'nin canına okuyacak kadar iyi. Birde ortak bir dosya havuzu oluşturulmuş. Yani bir siteden download ettiğimiz dosyayı daha önce birileri download etmişse ve o dosya virüslüyse hemen uyarı çıkıyor. Yani oturupta virüslü mü diye scan etmesine gerek kalmıyor. Eğer ilk indiren bizsek o zaman scan edip dosyanın temiz olup olmadığını sistem havuzuna gönderiyor.

Norton'un aklı başına gelmiş. Uzun zamandır ilk defa kendimi bu kadar güvende hissediyorum :) (Kız muhabetine döndü :P) ÖZEL GÜNLERDE BİLE NORTON!!

Süleyman.
01-10-2009, 19:57   |  #14  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Güvenlik yazılımlarının hemen hiçbirinin kasmadığını ve bu konuda en çok "kasıyor" denen yazılımlardan biri olan Norton'un en hafif güvenlik yazılımlarından biri olduğunu söylüyoruz ama birşey değişmiyor, yine ezbere konuşuluyor, desteksiz atmayı seviyor bizim insanımız.

ADEM-KAYA
01-10-2009, 21:24   |  #15  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj

Vallaha bende Norton da kasmıyor KİS de. :)<
Yalancılar da yok değil piyasa da :P

zaer
01-10-2009, 21:35   |  #16  
Üye
56 mesaj

Kasperin Bu kadar geriye düşeceğini tahmin etmemiştim. PEKİ SORUYORUM CHİP NİYE YILIN ORTASINDA BİZE EN İYİ KASPERSKY DENDİ. YILIN SONUNDA NORTON :D:D

Thrystan
01-10-2009, 22:12   |  #17  
Yıllanmış Üye
155 mesaj
Alıntı: zaer  
Kasperin Bu kadar geriye düşeceğini tahmin etmemiştim. PEKİ SORUYORUM CHİP NİYE YILIN ORTASINDA BİZE EN İYİ KASPERSKY DENDİ. YILIN SONUNDA NORTON :D:

Çünkü yılın ortasında en iyi kaspersky'iydi şimdi ise norton birkaç ay sonra nod32 olabilir :D Her an herşey değişebiliyor. :D

Yani update ve ek özellikleriyle ilgili birşey :D

Geçen sene norton kullanmak ayrı bir işkenceydi bu sene en zevklisi norton :)

NaMa
02-10-2009, 00:19   |  #18  
Yıllanmış Üye
188 mesaj
Alıntı: zaer  
Kasperin Bu kadar geriye düşeceğini tahmin etmemiştim. PEKİ SORUYORUM CHİP NİYE YILIN ORTASINDA BİZE EN İYİ KASPERSKY DENDİ. YILIN SONUNDA NORTON :D:
kimle anlaşırlarsa :S:D parayı veren çipi kapar :D

aflesk
03-10-2009, 12:56   |  #19  
Taze Üye
1 mesaj

McAfee Total protection neden denenmedi, çok mu kötü acaba ??!

+1 de benden Norton a Hayır !!!

VVVorgen
03-10-2009, 20:29   |  #20  
Yıllanmış Üye
149 mesaj

Sürekli Chip'in Güvenlik konusunda ki yazılarında Symantec hususunda gözüme çarpan bir nokta var her zaman Symantec, peki diğer test sonuçlarında niye farklı antivirüsler lider oluyorda burada Symantec furyası esiyor anlamıyorum. Tamam anlarım lider olur ama kötü olsada lider iyi olsada lider bu işi hiç anlamıyorum. Avast kullandım sevmedim. AVG kullandım iyiydi ama yetersizdi. Şu anda Avira FREE var ve gayet memnunum. Ileride Internet Security almayı planlıyorum. Hepsine açığım Avast hariç! Şu anda en iyisi Symantec'in Norton'u gibi gözüküyor... PCMag, Chip hepsi aynısını söylüyor.

Son Düzenleme: VVVorgen ~ 03 Ekim 2009 20:31
TuncaBozkurt
03-10-2009, 23:07   |  #21  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

Şu anda hayır. Çünkü şu anda Kaspersky Internet Security'nin deneme sürümünü kullanıyorum. Bitince ücretsiz bir yazılıma geçebilirim. O zaman yararlanacağım test sonuçlarından.

Son Düzenleme: TuncaBozkurt ~ 03 Ekim 2009 23:08
infazmurat
04-10-2009, 04:34   |  #22  
Taze Üye
1 mesaj

panda antivurus pro 2010 u denemedikleri için çok şaşırdım. demekki işin ehlileri değilmişler.
microsoftun sitesine bi bakın hangi antivirüsü göreceksiniz..  tabiki panda 2010 ve f-scure 2010
f-scureyi geç,, panda antivürüs en salakca bi antivürüstü zamanında,, su an microsoftla birlikte çelışıyorlar ve anlaşmalılar, sistem cekirdeklerine bulaşan zararlıları silemediğinde., bütün ayarları ile birlikte yeni oluşturdugu sistem dosyaları dahi yükleyerek sistemi muhteşem derecede temiz hale getiriyor. iternet aktifken tarama yaparsanız panda merkezi ile iletişim içinde yeni algoritmalar ile dosyalara karışık bir düzeyde(ortası, başı, sonu) enfekte olabilecek, yazılımları bulabildiğine inanıyor ve benim testlerimde % 85 aldı ve en iiside budur. sality adlı virüsü de deneseydiniz, çok merak ediyorum hangi antivürüs sitemi çalışır bi vaziyette durabilecekti imkansız, imkansız çalışır vaziyette bir antivürüs olmayacaktı (nod 32, ve avg haric),  bunlarda bu virüsü silemediklerini sistem dosyasına bulaştıgını ve beyaz nesne sistem doyasına enfekte silemem diye mesaj verecegini size buradan bildiririm.(silemediğim dediğide vürüsün aslı değildir :D) herneyse sality ve conficker gibi usblere enfekte olan bu cagin inanılmaz virüsleri beni hergün ayrı derecede şaşırtıyor.. confirker sality den aşırı derecede algoritma olarak geride kaldı,, artık değişik sekilde sistemlerimizde çalıştırarak test ettiimiz salty virüsü, panda antivürüsü de kandırmayı öğrendiğini gördüğüm kötü oldu. ama sürekli internet ile iletişimde olan panda bu sorunu herzaman düzeltebiliyor..(not bu bir paket güncelleme sistemi değildir değişik ve karışık bir yöntem)...... bişey sölemeyi unuttum, program install den sonra seality tarafından kapatılmaya zorlanacaktır ve antirüsü sadece disable edebilecektir, panda bunu anlayıp problemi çöz diye sizi yönlendirecek ve res (atırabilir) sality ve conficker ile nete baglı oldugu sürece mükkemel bir durumda düzeltecektir..
sality virüsünün bir belirtisi: herhangi bi antivürüs ile sality belli bir süre çarpışıp bu antivürüsün hakkından gelemezse , sistem dosyasını bozarak windowsu açmaz. mesage: /............./system32/system/config/.. dosyaları vs bozuk r   repair secenegini seçip windowsu düzelt der.. tusa bastımmıda res atar. bu sekilde savasıpta beni format sürekli format attıranda avg pezevengidir... bu tür virüslere magruzsanız çok yaygın %78 inizde mevcut olduguna inanıyorum. (bu virüslerin özelliği ise ne yaptıgı bilinmemesi.. ancak antivürüsler ile savaş başladıgında var oldugunu anlayabiliyorsunuz,microsof -pandanın firması neyse unuttum beraber birmerkez kurup bunun çözübilinmesi için milyar dolar harcanıldı tam manada çözüldüğü ise bilinmemekte) format atacaksanz kurtulmak için c: d: kaç tane diskiniz varsa hepsine atmanız lağzım. eger c ye atar d : ye atmassanız windows kurulur kurulmaz d: sikine tıklamasanız dahi bulaşacaktı. usb lerde bu virüs *.cmd uzantısında bulunup autorun.inf ye eklenmiş, autorun_,inf içine ise değişik bir kodla autorun yapısının editlenmesi için kod eklenmiştir.. bu algoritmayı geliştiren virüs yazarlarını canı gönülden tebrik ediyorum, beni böle sorunlarla uğraştırdıkları içinde allah belalarını versin.. saygılar.

ismet35
04-10-2009, 10:36   |  #23  
ismet35 avatarı
Yıllanmış Üye
1,037 mesaj

Bravo valla ESET'e NOD32 böyleyse demekki SmartSec. daha iyidir,diye düşünüyorum.
Avira'nın free sürümünü ve KIS'i övenler bir daha düşünmeli bence...

PC.Kopat
04-10-2009, 11:37   |  #24  
Yıllanmış Üye
750 mesaj
Alıntı: ismet35  
Bravo valla ESET'e NOD32 böyleyse demekki SmartSec. daha iyidir,diye düşünüyorum.
Avira'nın free sürümünü ve KIS'i övenler bir daha düşünmeli bence...
Aman ya bu teste %100 mü güvenecem belki KIS ve Avira bunlar hariç hepsini buluyor!?.. 4000 küsür virüslen yapılmış test... Adamlar 100000lerce virüsle test ediyorlar laboratuvarlarda asıl onlar daha net sonuç verir. Ama yine de Norton'u kimse yabana atamaz zaten testlerde Avira ve GData'dan sonra gelen en iyi a.vdir kendisi

Son Düzenleme: PC.Kopat ~ 04 Ekim 2009 11:37
PC.Kopat
04-10-2009, 12:35   |  #25  
Yıllanmış Üye
750 mesaj

Nedense kimse McAfee+Artemis'i denemiyor çok iyidir ve virustotal'de tarattığım her virüslü dosyada hiç durmadan alarm veren tek av'dir VirusScan Enterprise 8.7'de var isteyene atayım bende var.

Artemis Nedir: Artemis, McAfee'ye Nortondaki SONAR gibi olan bir özellik ekler - sezgisel tanıma. Ve çok iyi koruma sağlar, kolay kolay t o r r e n t l e r d e bulunmaz birkaç tane sitede var sadece...