Bugün pc driver larını güncelleyim dedim ve hiç yapmadığım bios güncellemesini yapmaya çalıştım. (Aslında bunun ne işe yarayacağını da bilmiyordum) Setup dosyayısın indirip kurdum. bundan sonra bazı oyunlar açılmamaya başladı, bazıları ise açıldıktan sonra görüntü gri gibi veya siyah oluyor ama menü yazıları okunuyor. Ekran kartını yeniden yükledim fakat değişen bişey olmadı. (Sistem geri yüklemeyi de denedim.) Bu konuda yardımcı olabilecek varsa lüften yardımlarını esirgemesin.
güncellediğim driver ler sorun yarattı
Durumu bir arkadaşıma sordum direct i yeniden yükle veya ekran kartını yerinden çıkarıp başka yere tak dedi. söylediklerini yaptım ama, mesala Area51 normal çalışıyor fakat crysis eskisi gibi oyun ekranı gri fakat menüleri normal..
Arkadaşalar yukarda bahsettiğim sorunum hala devam ediyor. Crysis oynamaktan vazgeçmiştim ama bu sefer grid ve flatout aldım. grid te de sorun aynı, oyunun açılışı normal fakat ilersinde düzgün göründü yok. Yardımcı olabilecek varmı.
öncelikle "ekran kartını cıkartıp baska yere tak" diyen o arkadasına bidaha pek bisi danışma, sonra sürücü ve bios güncellemelerinden sora böyle oldugu icin önce tüm yeni yükledigin sürücüleri kaldır ve onlardan önce kurdugun normal sürücüleri yükle. sorun yine devam ederse pcyi kapatıp kasanı ac, güc kablosnu ve anakart üzerindeki bios pilini sök. bu tüm ayarları sıfırlicaktır, ayrıca bios pilinin yanında birde artı ve eksi kutupları olak iki tane yan yana pim(ince ve dik tel) olmalı, onlarıda tornavida gibi metal bi maddeyle temas ettirdikten sora bikac dk. bekle ve tüm bios'un sıfırlanmasını sagladıktan sora sistemi yeniden acıp dene...
İlgilendiğin için teşekkür ederim elazigli. Sistem geri yüklemeyi yapmıştım ama sorun çözülmedi. Yeni bios sürücülerinde bir noksanlık olabilirmi veya fazlalık:D bios u eski haline getirmek için ne yapmak gerekir. Güncelleme esnasında birkaç soru sormuştu cevapları tam emin olmadan seçmiştim. Kasayı açma işi içinde bilgisayarcıya gitsem iyi olur, ne olur ne olmaz.