anladığım kadarıyla o ön izleme sürümüdür artık ön izleme süresi bitiğinden güncelemeleri alamıyorsun kardeşim yapman gereken şey updateyi kapatman günceleme almasın artık öyle bir sorununda kalmaz windows aramaya tıkla hizmetler yaz çıkan ekranda windows updateyi bul tıkla başlangıç bölümünde
onu devre dışı bırak tmmdır inş yanlış anlayıp yanlış bir cvp vermemiş
zazaca arkadaş, güncelleme için söylediğin önerini deneyeceğim. Eğer diğer sorunum hakkında da önerin varsa, beklerim. Hatırlatayım : Aylardan beri, "hızlı başlatma " verimli çalışmıyor. Daha doğrusu % 99,5 çalışmıyor. Çalıştığında ise ( ki şu an öyle ) açılışta arka usb çıkışlara bağlı olan klavye ve mouse'u tanımıyor. Ancak öndeki sonradan taktığım kart okuyuculu usb girişi ise tanıyor.Mouse'u buraya takarsam çalışıyor.Bu arada arka usb girişlerde başka araçlar çalışıyor ! Ancak yeniden başlatırsam iiş düzeliyor.İstersen maddeler halinde yazayım ki anlaması kolay olsun.
1.Önceleri bu hızlı başlatma çalışıyordu.
2.Sonra çalışmamaya başladı. İster seçili olsun ister olmasın,bilgisayar hep normal başlıyordu. O normal süre ise 2-2,5 dakikayı buluyordu.
3.Daha sonra bilgisayarda yüklü olan ,"Advanced sistemcare" uygulamasındaki win 10 bölümünden de hızlı başlatmayı seçince, sorun çözülür gibi oldu. Ben de o gazla , "advanced sistemcare" i tamamen kaldırdım.
4.Bir kaç gün iş düzgün gittikten sonra ,gene "hızlı başlatma " sorunu çıktı.
5.Bu sefer "advanced driver updater" uygulamasını indirdim,tarattım ;
*ELAN SMSBus Drive
*Intel ( R ) Management Engine interface
*Genesys Logic usb 2.0 Card Reader
Yukarıdaki sürücülerin güncel olmadığını tesbit etti. Oysa,iobit'in güncelleyicisi,"tüm sürücüler güncel" demişti.
6.Neyse, güncelledim.Sorun gene bir müddet düzelir gibi oldu.Ancak gene başladı
7.Yani şu anda "hızlı başlatma " çalışıyor ama, dediğim gibi,mouse ve fareyi,yeniden başlatma yapmadıkça ,arka usb portlar tanımıyor.
8.Birkaç seferdir "Advanced driver updater" ile taratıyorum.Kimi zaman ,"güncel" diyor.Kimi zaman da sadece,
"Genesys Logic usb2.0 card reader" i güncel olarak görmüyor. ( Bu kendi kendine mi siliniyor anlamadım ) Yeniden güncelleyince , gene çözülmüş gibi görünüyor.Yani tam bir kısır döngü.
Biraz uzun oldu ama, kafanda bir çözüm önerisi olur da paylaşırsan sevinirim.