güncellemeden sonra pc donuyor

HPQ-User
01-07-2008, 12:16   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

antalya1147 sormuş:
laptopumun güncellemelerini yaptığım zaman bazen yeniden başlatmam gerekiyor yeniden başlat yaptığımda laptop sanki kilitleniyor yeniden açılması çok uzun zaman alıyor kullanım kılavuzunda açılmasında veya kapanmasında sorun yasandığında laptopun altında bulunan küçük bir düğmeyle kapatıp açabileceğim yazıyordu genelde bunu yapıyorum bu laptopa zarar verirmi bu sorunu nasıl çözebilirim

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
asus f3sc t7500 2.2 ghz vista home premium 15.4'' 2gb

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506)

Kapalı Hesap (53751)
01-07-2008, 12:21   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,036 mesaj

Kilitlenme nasıl oluyor anlamadım.Ama açılışın uzun sürmesi gayet normal çünkü indirdiğiniz güncelleştirmeler o ara yapılandırılıyor diye biliyorum.Yani güncelleştirme yaptığınızda açılışın uzaması bence normal biraz sabredin bekleyin derim:)

07BENER07
01-07-2008, 13:49   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,699 mesaj
AdRaMiTi
Misal

Eğer Bir işlem yaparkene açıp,Kapatıyorsanız bunu Veriler zarar görebilir.Niçin Cünkü bir service pack tam yüklerkene yarıda kesilebilirse bu eksik yüklenmesine ve sistem dosyaların zarar görüp sistemin çökmesine neden olabilir Kanımca.

katılıyorum,
güncelleştirme yaptıktan sonra tekrar böyle bir şey yapmıyorsa gayet normaldir arkadaşım bence açılmasını beklemelisin

Son Düzenleme: 07BENER07 ~ 01 Temmuz 2008 15:57
Koray Kocaman
01-07-2008, 22:08   |  #4  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj

Merhaba

Bilgisayarınıza yaptığınız her yükleme veya güncelleştirme sisteminiz tekrar açıldığı zaman arka planda çalışır ve kendini günceller.Siz makinenizi restart ettiğiniz zaman bu dosyalar kendini sistemin altına atar ve uyumlu hale sokar.
Bilgisayarınızda yaptığınız yüklemeler esnasında makınenizi kapatmayın.
Kısacası yeniden başlattığınız zaman sisteminiz yavaşlarsa korkmayın önemli olan bunu sürekli yapmaması işte o zaman sorun var demektir ki o zaman sizi gene aramızda görmek isteriz.

iboera
02-07-2008, 04:09   |  #5  
iboera avatarı
Yeni Üye
33 mesaj

bak dostum. güncelledikten sonra açılana kadar beklemelisin. eğer gerektiğinden fazla uzun sürerse açılış çok sıktıysa arkasını çeviripte o reset düğmesine basmana gerek yok. açma tuşuna 5 saniye basarsan yine kendini kapatır.

her seferinde çok yavaş açılıyorsa önemli bilgilerini bir usb hafıza kartına veya dvd ye at. bilgisayara güzel bi format çek 2ye böl. ve önemli bilgilerini windowsu kurmadığın bölüme at. belgelerim klasörünüde sağ tuşla özellikler deyip windows olmayan yani sistemin kurulmadığı sürücüye yönlendir. böylece belgelerime önemli ne atarsan at yedekte kalacaktır. windows bozulduğunda yeniden yüklemek zorunda kaldığında belgelerim güvende olacaktır. tabi hard diskininde öleceğini bozulacağını tahmin etmen gerekir. ye zaman başka bir medyaya dvd-cd-usb flashdisk - internet gibi yerlere kaydetmeni öneririm... başarılar.

antalya1147
03-07-2008, 09:00   |  #6  
Taze Üye
4 mesaj

herkese açıklamalarından dolayı teşekkür ederim