guncellestırme

HPQ-User
07-09-2007, 19:10   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

sımge sormuş:
mrb
bana yardım edersınız umarım benım sorunum  arac cubugumda sarı renklı bı sımge var guncellestırme galıba  ben ne zaman bıl kapatsam hep guncellıyor programları guncellestırmek nette kotayı doldurdugunu duydum dogrumu ben bu sureklı guncelemeden nasıl kurtulabılırım yardım edersenız sevınırım sımdıden tesekkurler :)

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
dell ınspıron 6000

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)

kvrck
07-09-2007, 19:21   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
139 mesaj

bilgisayarıma sağ tıkla oto guncellemelere geç sonra kapalıyı seç

Koray Kocaman
07-09-2007, 20:32   |  #3  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj

Değerli Üyemiz

CatLakProf92 adlı arkadaşımızın dediği gibi Bilgisayarım/Özellikler/OtomatikGüncelleştirmeler adı altında Otomatik Güncelleştirmeleri Kapat simgesine tıklamanız yeterli olucaktır.

selimhun
07-09-2007, 21:09   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
602 mesaj

Aylık güncellemeler en fazla(çok çok fazla olursa!!!) 25 mb filan olur. Bu kadar bir kota kullanımı için önemli güvenlik açıkları  oluşturabilecek  bir işleme başvuruyorsunuz. Windows xp de otomatik güncelemeleri kapatmak gece farları yakmadan araba kullanmaktan farksızdır.Yapmayın  derim !!!!

kvrck
07-09-2007, 21:32   |  #5  
Yıllanmış Üye
139 mesaj

selimhu arkım tartışma başlatmak falan istemiorum ayrıca eğer hatalıysam bağışlayın ama bn şimdiye kadar butun guncellemeleri yaptım hiçbirşey deişmedi sadece guncellemeleri atarken pcyi kastığıyla kaldı yani o yusden bnce kapatması en iisi olur ayrıca guncellemelerin faydasını bilen arkadaşvarsa anlatsın lutfen merak ediorum

Borga-x
07-09-2007, 23:20   |  #6  
İlk Maestro
11,767 mesaj

Şimdi bende tartısma başlatmıyım ama güncellemeler XP veya Vısta ıcındekı gedikleri yamamak için verilir. Bizim gibi pro. kullanıcılar hangı sıteden ne ındırıleceğini bilir ama acemi veya ınternet sıtelerını çok ıyı tanımayan bırısı için guncell olmayan bır işletım sıstemı frenı patlamış bır araba gıbı ucuruma dogru hızla suruklenır sonucta bır hacker tarafından ele geçirilen özel bilgiler, kişisel fotolar falan fılan bir anda başkasının elıne geçer. Bence guncellemeleri kapatırsanız ve internet deryasını çok iyi bilmiyorsanız kişisel bilglerinizi (bunun ıcınde banka ıle olan şife kullanıcı adı gıbı özel bilgler dahıl) başkalarına altın tespıde sunmuş olursunuz. Ayda en fazla 25-30MB kotadan goturen bır gunelleme için bunu yapmaya değmez. bır yerde kotası dolan bır bağlantı dıger yandan banka hesabı bosaltılmış bır kurban seçim senın...

selimhun
08-09-2007, 00:08   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
602 mesaj

Microsoft  bu güncellemeleri 2 nedenle yapıyor.

1) Güvenlik açıklarını kapatmak. Borga-x gayet güzel özetlemiş.
2) Performans artırmak.

Yüzlerce personel çalışıp( Hem de A.B.D de ...Çin de filan değil) sistemleri ve riskleri analiz ediyor ....gerekli yamaları hazırlıyor  ve bunu kullanıcılara ''ücretsiz''sunuyorsa ...Ben kişisel olarak bu ''güncelleme''sistemine ''faydasız'' diyemem.

Bizim gibi internet kullanıcıları için  bu sorun olmayabilir...atarsın bi format filan...ama düşünün ..American Express de bir bilişim sistemi kullanıyor..Kendi dev sistemi yanında ...ağda doğal olarak..microsoft ürünleri de var. Bu ürünler   trilyonlarca dolarlık bir sisteme sızmak için  ''harika'' açıklar oluşturabilir.AmEx in sistemi açıksız...sağlam olabilir ..ama ..yanında çalışan ''minicik'' internet
explorer???

Microsoft un da bu kadar uğraşması sizi.. beni çok sevdiği için değil.  Düşünün.. tarayıcılarla yapılan ''İnternet Bankacılığına'' tarayıcıların güvensizliği nedeniyle son verilmiş!!!...Herhalde bu 11 Eylül den daha büyük bir felaket olur!!!!!

Olayı Ülkemiz boyutunda  gözlemelemek için

sitesini ziyaret ederseniz ''güvenlik'' kavramının önemini daha açık görme imkanı bulursunuz.

theironman
08-09-2007, 10:10   |  #8  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

güncelleştirmeler kotayı doldurmaz başlıbaşına, ama o güncellemeleri yapman şart, sonra yeni çıkan virüslere karşı savunmasız kalırsın; gereksiz kota kullanımını azaltırsan problem olmaz.

kvrck
08-09-2007, 10:25   |  #9  
Yıllanmış Üye
139 mesaj

guncellemeleri anlatantum arklara çok tesekkurler gerçekten çok yardımcı oldunuz ii çalışmalar dilerim

Borga-x
08-09-2007, 11:07   |  #10  
İlk Maestro
11,767 mesaj

ne demek

lucifer16
08-09-2007, 15:27   |  #11  
Taze Üye
3 mesaj

slm bana yardım  edersenız cok sevınırım nod32 kullanıcısıyım ama bır turlu guncelleme yapmıyor otomatık guncelleme ye ayarlı ama yapmıyor 2490 surumunde ama yenı surum var dıye uyarı verıyor yardımlarınızı beklıyorum arkadaslar

kvrck
08-09-2007, 16:08   |  #12  
Yıllanmış Üye
139 mesaj

arkım uyarıda gunceLle gibi bişeyLer yokmu resmini gosterebiLirsen daha fazLa yardımcı oLabiliriz

crixallis31
08-09-2007, 21:15   |  #13  
Yıllanmış Üye
596 mesaj

acaba nod32 kullanam süren bitmiş olabilir mi?