Günlük kullanımda kasmalar

4ristocat
27-03-2016, 22:26   |  #1  
4ristocat avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2016

iyi forumlar.

Ben yunus acer aspire VN7-791 laptop kullanıyorum. kısaca özellikleri 2gb Nvidia Geforce GTX 860m ekran kartı, 1tb sabit disk, 8 ram, i5-4210H işlemci. Evet bu özelleklerle bilgisayarı ilk kullandığımda hıç bir kasma sıkıntı veya sorun yaşamamıştım ta ki bilgisayarımın ekranını hızlı kapatıp hard diskini bozana kadar sonrasında teknik servise gidip geldi ve artık eski performansı alamıyordum. Bundan sonra bir kere daha hard diskini kendiliğinden bozuldu. sonra ise 3 kere performans sorunu için yolaldım ve geri yolladılar sorun yok diye. hayır anlamadığım yolladıkları gibi kullanıyorum yine performans 0 oynalrın söyledikleri adımları yapıyorum düzelmiyor. neyse bende yardımı forumlarda arıcağım artık lütfen yardımcı olun.

Başlıca sorunlarda bahsedeyim öncelikle, 1- League Of Legends(LOL)'de eski fps:150-200(yüksek ayarlarda) şu anki fps: 15-45(düşük ayarlarda) arası. Counter Strike:Global Offansive de ekranda en ufak kasma olmazken şimdi her karede mutlaka kasıyor. Google Crome'da, Mozilla Firefox'ta, İnternet Explorer'da, Microsoft Edge'de yada Yandex'te hangi tarayıcı olursa olsun kullanırken kasıyor, donuyor. boş sekme açarken bile kasıyor. Bilgisayarı ilk aldığımda oyuna girerken fanı düşük seste ve oyun açıkken sürekli çalışırdı(ses rahatsız etmiyordu). Şimdi oyuna girerken çok sesli(oda kafasına göre) çalışıyor ve kafasına göre çalışıp duruyor. ara ara böyle yapıyor ve sesi  rahatsız edecek kadar yüksek. Ben yazılımsal sorun olduğu düşüncesindeyim. Bilenler yardımcı olsun bilmeyenlerde lütfen bilen birinin yardımcı olmasına vesile olsun. Bu arada oyunların ayarları düşük-orta-yüksekte denenmiştir.

Not: 2 tane video çektim ne kadar anlaşılır bilmiyorum ama izleyip görürseniz beni anlayacaksınız. Yardımlarınız bekliyorum. Teşekkürler.  https://www.youtube.com/watch?v=rUBn9cxTZgc  https://www.youtube.com/watch?v=7MsmFc47plg

delikanli53
24-04-2016, 03:41   |  #2  
delikanli53 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,524 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Aynı arızadan 3 kez göndermişsiniz ve sorun yok demişler güzel.

Şimdi şikayetvar a konu aç, ardından servise git, arkadaşım sorunun çözüldüğünü bana gösterir misiniz de, göstersinler. Tamam 1 hafta test edin dersen test etmek zorundalar, teslim alma makinayı.

Büyük ihtimalle harddiskte sorun var.

Benzeri bir sorun hp makinada eski ev sahibim yaşamıştı. Beni çağırdılar bende inceledim makinayı i7 makina chrome 1 dk dan fazla sürdü :D neyse ardından servise telefonla öyle cümleler kurarak anlattım ki adamlar direk değişim verdiler (bir bilgisayar firmasının servisinde çalışmışlığım var ordan kalan bilgiler). Doğru ve net cümleler kurup karşındakine bu işi ben senden daha iyi biliyorum bana maval okuma hissini verdiğin an o iş biter yoksa formdur ıvırdır zıvırdır hikaye.

Son olarak arızayı servis yetkilise birebir göster.

geçmiş olsun.

Badsmokin
01-06-2016, 02:06   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
368 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2016

Power'ı güçlendirin. Fanları daha büyük seçin. Sisteminize virüs bulaşmadığından emin olun