merhaba arkadaşlar
bilgisayarım çok fazla gürültülü çalışıyor bir haftadır sadece gürültü vardı dün basit bir oyunu açamadım sorun nerededir acaba? bir ara oyun açıldı ama çok yavaş çalıştı ve takıldı
gürültülü çalışma
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.cpu fanında ve vga fanın devirli çalışmıyordur bu yüzdende pc ısı problemi yaşıyor ve buyüzden çok yavaş çalışır oyunda oynayamazsın yaz mevsiminde olduğumuz için soğutmanın iyi olması yani kasa içinde iyi bir hava silkülasyonu olmalı.gerçi bende tek cpu fanı çalışıyor ve 32 dereceyi geçmiyor ama intellerde yetmiyor fan sayısı en az cpu + 2 ksa fanı olmalıdır.vga fanınıda kontrol et ve değiştir.everest ultimate yazılımını indirerek ne olduğunu anlayabilirsin sistemde cpu vga ve diğer bileşenlerin ısını görürsün birde fanlar düzgün devirli çalışıyormu.intellerde 1850 pm altında dönmemeli fanlar dönerse sorun vardır.
fan hız kontrol aletleri var onlardan alarak fanın devirini düşürerek gürültüyü azaltırsın
Birde kasanın arka ve yan taraflarında yeterince boşluk alanı olup olmadığını kontrol etmende fayda var
keske bilgisayarın özelliklerini ve oyunu söyleseydin daha fazla yardım alırsın
bLack_fLood kardes. senin soyLedigin isinma probLemLeri inteLLerde degiL AMD Lerde oLusan bir probLem :) karistirdin sanirim...
Karıştırdığı falan yok..
Isınma problemini AMD aştı..Dünya alem biliyor..Her yerde yazıyor..
Yeterrrrrrrrrrrrr..
hahahah ya anLamiyorum ki AMD iLe ortakmi caLisiyorsunuz ? benim icin heryerde yazmasi onemLi degiL. ben haftanin en az 3 gunu bunu deniyorum. eLimde oLmayan nedenLerden doLayi.. surekLi karsiLastigim seyLer bunLar. goruyorum. hangisinin nekadar isindigini nerede patLak verdigini goruyorum arkadasim. inteL de adam gibi isLemimi yaparken amd nin kasasina kLimadan hortum uzatiyorum. yine de ayni hizi yakaLayamiyorum. heryerde AMD isinma probLemLerini asti yaziyorsa da ahada bende buraya yaziyorum. burada da yazmis oLuyor. onemLi oLan yaziLanLar degiL. yazilanlara karsi senin yaptikLarin. denedikLerin uyguLadikLarin... koLay geLsin...
biLader ben inteL - amd iLe iLgiLi istedigimi yazarim. ama sen benim hakkimda acaip acaip konusamazsin! kim ne istiyorsa onu kuLLansin. benim yazdikLarima benim yazdikLarimLa iLgiLi yazi yaz. biLmisLik tasLayip hakaretLer ederek degiL!
SMK BiLiSiM kardeşim.:))
Ben İntel kullanıyorum..Alırken yoktu AMD piyasada o zamanlar..Takım tutar gibi donanım tutmam..
Homo-economicus`um ben..:))Tüketici için normali budur yani..
Şimdilerde durum değişmiş ve AMD yeni nesil işlemcileriyle ısı problemini çözmüştür..:))
Her yerde yazması,her kullananın söylemesi yeterli neden..
İntel şu an 52 derece bende ki hiç bi şey açık değil nerdeyse..:))
Oyun açınca 75i görüyor ki AMD 50 derece olmaz..Ya durum budur alla alla..:))
Konusu yapılmaz ki..
Arkadaşa katılıyorum Ben Amd Den çok İntel makine topladın Şu anda ikisinden de topluyorum. Bir zamanlar AMD nin ısınma problemi olduğu Doğru Ama bunun sebebi AMD nin Türkiye piyasasına girme aşamasında, İntelin AMD nin Try olan Yani BOX olmaya ürünlerini, AMD Türkiyede Kötü bir isim yapsın diye AMD den daha önce İntelin kendi eliyle Türkiye piyasasına sokmasıdır. Bunun la ilgili olarak AMD İntel e dava açmıştır. Şu an İtibarı ile Benim tanık olduğum Amd İşlemciler genelde 35 derece civarında intel ise 35 40 derece civarında ısınma yapıyor. yük altında ise Amd ve intel Maximum 10 15 derece ısı artışı oluyor. Bunlar Benim nacizane tespitlerim
SMK BiLiSiMbLack_fLood kardes. senin soyLedigin isinma probLemLeri inteLLerde degiL AMD Lerde oLusan bir probLem :) karistirdin sanirim...Hocam burada karıştıran sizsiniz.Zira eğer günceli takip ederseniz Intel işlemcilerin ısınma problemleriyle çok karşılaşmanız mümkün.Fakat AMD de en yüksek ısı 40 derece oluyor.Sorunun cevabı da büyük ihtimalle işlemci fanının ömrünü doldurmuş olması ve yavaşlayıp işlemci ısısnın artmasına neden olmasıdır.
Son Düzenleme: Recep Baltaş ~ 25 Haziran 2006 22:04
Buradan yetkililere sesleniyorum:
Lütfen ısınmayan işlemci yapın.
işlmecilerin yaydığı ısı forumları bile ısıttı.
ortalık yanıp küle dönmeden bir an önce bu probleme bir çare bulunmalıdır.
Doğrusu benimde fan gürültüsüyle başım dertte.
Hele şu anda içinde bulunduğumuz yaz aylarında sıcaklığın artmasıyla birlikte
işlemci fan devir sayısı 3000'leri aştı ve acaip gürültü yapıyor.
Ben alternatif bir çözüm olarak kasayı sesini duymayacağım başka odaya koymayı düşünüyorum.
Kablosuz Klavye ve mouse ile kasayla iletişim kurabilirim.
Ses kablosunu da uzatabilirm.
Ama monitor bağlantısı nasıl yapılacak ???
Monitorün kablosunu 15-20 metre uzatabilirmiyiz ?
Yada kablosuz bir çözüm mevcut mudur ?
Recep Baltaşben gunceLi takip ediyorum recep kardes. kucuk testi kontroL edin bir zahmet... neyse seLametLe...SMK BiLiSiMbLack_fLood kardes. senin soyLedigin isinma probLemLeri inteLLerde degiL AMD Lerde oLusan bir probLem :) karistirdin sanirim...Hocam burada karıştıran sizsiniz.Zira eğer günceli takip ederseniz Intel işlemcilerin ısınma problemleriyle çok karşılaşmanız mümkün.Fakat AMD de en yüksek ısı 40 derece oluyor.Sorunun cevabı da büyük ihtimalle işlemci fanının ömrünü doldurmuş olması ve yavaşlayıp işlemci ısısnın artmasına neden olmasıdır.