Güveli Mod'ta bile açılmıyor, çözüm?

HPQ-User
24-10-2010, 10:52   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

jeefo sormuş:
Trojan girdi bilgisayara, baya yavaşladı. Temizlemeye çalıştım. Güvenli Mod'ta felan interneti de kapatıp taradım temizledim. Ancak sistem dosyalarından birini sildik galiba. Güvenli Mod'ta bile açılmıyor şu an.
Windows\system32\Dirvers\pjtlrz.sys ' ye kadar geliyor sonra duruyor.

Formattan başka çözüm var mıdır? En azından masaüstünde ki bazı dosyaları kurtarsam yeterli.
Bir diğer noktada: formatı C'ye atacağım, D ve E ' deki bilgilerimi korumak açısından. Onlarada virüs girmiş ise, formattan sonra sıkıntı devam eder mi?

Teşekkür ve saygılarımla,

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Windows XP Media Center Edition

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US) AppleWebKit/534.7 (KHTML, like Gecko) Chrome/7.0.517.41 Safari/534.7

Atilla Sarıtaş
24-10-2010, 11:23   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
5,871 mesaj

CD ile onarmayı deneyin.

ozgur0479
24-10-2010, 12:19   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
17 mesaj

YA BENDEDE AYNI SORUN VAR GÜVENLİ MODD BAŞLATIM BİLGİSAYAR RESET ATIYO

Banned
24-10-2010, 13:09   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

1. Dosyalarınızı ubuntu, pardus gibi linux işletim sistemlerinin çalıoşan cd versiyonları ile rahatlıkla kurtarabilirsiniz. Hatta birçok yazılım boot cd çalışarak bu işi yapabilmektedir. Ben genelde ghost 12 boot cd tercih ediyorum.

2. Kaspersky nin de aynı şekilde boot cd tarama yazılımı bulunmakta. Dilerseniz bu yazılımı kullanarak ister dosyalarınızı kurtarabilir istersenizde zaten bir antivirüs yazılımı olduğundan sistem taraması yaptırarak virüsleri temizletebilirsiniz.

3. Bilgisayar masaüstü ise harddiski başka bilgisayara ikincil olarak takıp bu işlemleri windows ortamındada yapabilirsiniz.

mancukya
25-10-2010, 21:03   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

o kurtarma cleri bir ise yaramaz windows ile alakali dosyalar hasar görmüs bu durumdada sistemin xp sanirim cdsini takip onardabn komut ile yapicaksin yani eksik olan dosyalari cdden hard diske komut il yolliyacaksin bu komutlar icin nette yada chpde gerekeni bulursun yaklasik 5 10 dakika icinde pc acilacak duruma gelir
bu arada o dandik antinide kurma bir daha Google da xp komut  tamir 
seklinde arama yap gerekenler var

Son Düzenleme: mancukya ~ 25 Ekim 2010 21:07
Kapalı Hesap (167851)
25-10-2010, 21:08   |  #6  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
390 mesaj

Bence işletim sisteminin üzerine birdaha yükle.Benim kuzenimdede aynı sorun vardı pc açıkken xp cdsini üzerine kurdum sorun yok.Sende Yap bence.Bunu yaptıktan sonra dosyalarını  Disk : D ye at sonrada format at...

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (41714) ~ 25 Ekim 2010 21:10
bosluk
25-10-2010, 21:39   |  #7  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

Değişik fikirler gelmiş. Ben yanıtlanmayan sorunuza değineyim :

D ve E'ye de virüs girmişse tabi, C'yi formatladıktan sonra hemen (daha güncelleme veya modemle alakalı sürücü dışında birşey kurmadan) kaliteli bir virüs tarayıcısı ile d ve e'yi de tam kontrol etmeniz gerekli. Bu aşamada, d ve e'ye HİÇBİR şekilde bir erişim, dosyalara bakmak için klasörünü açma, vs.. yapmamanız gerekiyor ki zararlı bir yazılım yeni kurduğunuz sisteminize de bulaşmasın.

Yanlız şunu eklemeden geçmemek gerek, bir boot virüsü ise sisteminizdeki; o zaman formattan sonra bile hortlama ihtimali var demektir. O yüzden %100 emin olmak adına, C'yi formatlayın ama kuruluma geçmeden önce bir Linux Cd'si takıp sürücüyü kontrol edin; özellikle de "System Volume Information" adındaki gizli klasör içindekilerini...

mancukya
26-10-2010, 01:08   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

System Volume Information sistem geri yüklemeyi zaten taramada kapatmasi gerekiyordu o sorun degil sorun mbrde olabilir onunda careleri var.
eski windows kaldirma imkanida var ona bakilirsa c d olmasi fark etmiyor format bölümünde sistem oldugu gibi birak secilirse eski win klasoru kaldirip yenisini kuruyor document and settings vs vs de yedekleniyor bu asamada yani ulasabilir ama yetki sorunu vs vsde cikma durumuda söz konusu
Bence en mantiklisi xp cd si ile kurtarma yapmasi eksik sistem dosyalarinida sisteme aktarmasi olucaktir
makine acildikdan sonra temizlik isine girer o konudada Norton, Kasperla temizle yeter diyecek sivriler ofurmda cok ama o yetmez elbette sadece