güvenli mod seçenekleri (en son iyi yapılandırma)

setare
12-03-2009, 21:41   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
260 mesaj

Buradaki seçeneklerden "en son iyi yapılandırma" seçeneği var mı ? varsa hangisidir?
başlat-çalıştır-msconfig-boot ini

Banned
12-03-2009, 21:51   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Çok hoş ya....

Sevgili arkadaşım bbot.ini dosyası işletim sistemlarini listeler, işletim sistemini açma seçeneklerini değil. Kısacası burdaki boot.ini dosyasıyla uğraşmanız ancak sisteminizi birdaha açılmaz etmenizden başka birşeye yaramaz. Eğer "en son iyi yapılandırma" seçeneğine ulaşmak istiyorsanız bios ekranından başlayarak bu seçeneklerin çıkacağı ekrana kadar sürekli F8 tuşuna basın. Orada işletim sistem,i açma seçenekleri ve bu seçenekler arasındada "en son iyi yapılandırma"  seçeneğini görebilirsiniz.

setare
12-03-2009, 21:54   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
260 mesaj

burdan ulaşmam lazım F8 ile ilgili bir sorunum var

Banned
12-03-2009, 22:01   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
setare
burdan ulaşmam lazım F8 ile ilgili bir sorunum
Bilgisyuarını bilgisayarı kapat seçeneğinden değilde reset düğmesinden veya fişini çekerek kapatırsanız kendisi direk gelecektir. Sizin zahmet etmenizede gerek kalmaz. Laptopsa pili çıkartabilirsiniz. Yalnız bu işlem masaüstüyse çok önemli değilde laptopsa sisteminize zarar verebilir.

setare
12-03-2009, 22:26   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
260 mesaj

windows açıkken reset veya fişten çekme ile güvenli mod menüsü bende gelmiyor. şu şekilde geliyor windows yüklenirken yani yükleme ekranında reset atarsam veya fişten çekersem güvenli mod menüsü geliyor. sanırım sizde bunu demek istediniz
benim sorunuma gelince
kablosuz klavye usb olduğundan F8 aktif olmuyor. şimdi biostan onu ayarlamaya çalışıyorum
resimdeki seceneklerden SAFEBOOT - Güvenli Mod. fakat diğerleri nedir onu bilemiyorum
ilgilendiğiniz için teşekkürler

PcMaKeR
12-03-2009, 23:38   |  #6  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

biostan usb keyboard and usb mouse enabled yap.

benimde kablosuz a4 tech serisi.

notebooklarda o özellik yok ama direk çalışıyr